Pohledem MB

nafigate opalovaniPřed krátkou dobou jsem měla možnost seznámit se jako novinář i jako blogger s novinkami české značky NAFIGATE Cosmetics. O následnou spolupráci jsem značku požádala sama, když se mi doneslo, jaký převratný objev na poli opalování se ve dvou přípravcích s ochranným faktorem skrývá. Běžné chemické filtry „opalováků“ to totiž rozhodně nejsou. Ty dokáží s kondicí našich oceánů značně zamávat a ne zrovna ve prospěch zdraví planety. Jsou agresivní, a tak bohužel znečišťují vodní zdroje a ničí například život v korálových útesech, korály dokonce vybělují, čímž je zabíjejí. Tohle zjištění mě vždycky trápilo. Ale ani minerální nanofiltry nejsou tím pravým ořechovým. Nanočástice jsou natolik malé, že je možné, aby pronikaly do našich buněk. To může nepříznivě ovlivnit jejich další chování a tedy i zdraví člověka.

Koho a co mám ráda

nati tiskovka produktPro krásu se prý musí trpět. A krásu má za úkol udržet i řada kosmetických přípravků, které o naše tváře a těla pečují. Jenže u mnoha běžných výrobků jejich používáním nejvíce trpí příroda. Domnívám se, že i proto stále sílí boom přírodních produktů, které jsou šetrné k životnímu prostředí i lidskému zdraví. Nedávno jsem měla možnost seznámit se s opravdu revoluční novinkou. Peelingovým sprchovým krémem značky NAFIGATE Cosmetics, v obalu tak nápadném, že ho nepřehlédnete.

Koho a co mám ráda

 A142954Nikdy jsem si nemyslela, že by mohlo fungovat spojení dvou tak dominantních chutí, jako jsou pražené mandle a vaječný koňak neboli zabaione. Každá z nich mi připadala příliš charakteristická a příliš jedinečná na to, aby společně dokázaly vytvořit harmonický požitek. V POEX Velké Meziříčí, a.s., ale našli způsob, jak křupavé lehce pražené mandle propojit s chuťovými nótami italského vaječného likéru. Jádra sladkých mandlí jsou zabalená do kabátku z bílé čokolády a doladěna tak, aby připomínala proslulý nápoj. Ve složení člověk nenajde náhražky, ale jen skutečné suroviny. Třeba plnotučné mléko nebo smetanu. To se zcela určitě na výsledném zážitku z mlsání podepisuje. Nelze se divit, že když sáček s touto pochoutkou otevřeme v redakci, za pár minut jsou mandle pryč. Doslova nás tato laskomina uhranula. A máme podezření, že dokonce násobí inspiraci.

Kateřina Šimková

Koho a co mám ráda

 MG 1146Na samém severním cípu Olomouckého kraje se nachází přenádherné údolí, které má svou bohatou historii. Tam, kde vesnička položená na Račím potoce téměř končí, pod vrcholky Rychlebských hor, vznikla na počátku 20. století půvabná Tančírna v secesním stylu. Dal ji zbudovat Georg von Kopp a po něm nese dodnes svůj název Georgshalle. Jenže ke konci století se z překrásné budovy žijící kulturou, tanečními zábavami, hudbou a veselkami stala téměř ruina. Už se zdálo, že Tančírnu postihne tragický osud jako ostatně mnoho jiných unikátních staveb v našem pohraničí. Ale nakonec, díky šikovnosti lidí a lásce k dědictví, se podařilo něco neuvěřitelného.

Koho a co mám ráda

chlebUž od dětství jsem milovala jednu lahůdku. Čerstvý chléb s máslem a pažitkou. A do roku 2016 jsem si jej mohla dopřávat bez omezení. Dnes klasický chléb nahrazuje ten bezlepkový. Alergie změnila můj jídelníček. Máslo však naštěstí zůstává. Ale najít to opravdu vynikající byl oříšek. Ta v běžných marketech můj mlsný jazyk jen tak neuspokojí. Připadají mi až příliš tuhá, málo z nich cítím nasládlou lahodnost smetany. A tak jsem se vydala na menší průzkum specializovaných prodejen. A u jedné zůstala. La Formaggeria jest jméno mého nového svatostánku s tím nejlepším máslem, které jsem kdy ochutnala. Oceňuji, že máslo si vyrábí vlastní z vynikajícího českého mléka, na kterém se odráží delikátnost jarních kvetoucích luk a voňavého sena. Jetel, vojtěška i lipnice. V jeho chuti se zračí půvabná česká krajina. Kus země, který bych nevyměnila za žádný jiný. I díky La Formaggeria jsem zjistila, jak chutná má vlast. A že je to nenapodobitelná symfonie, kterou zakouším na patře!

Kateřina Šimková

Koho a co mám ráda

ingS létem člověk opouští pečené dobroty a hledá dezerty lehčí, ke kterým se hodí ovoce. Takové, které osvěží, a přitom nezaberou přípravou mnoho času. Jedním z nich je pro mne i puding vyvinutý v české společnosti Amylon. Není totiž ledasjaký. Suroviny jsou získávány od certifikovaných zdrojů, které deklarují, že byly rostlinné složky v tomto pokrmu pěstovány podle zásad ekologického zemědělství. A ještě k tomu v sobě obsahuje nemalé procento prášku jasně zelené barvy – totiž lahodnou a zdraví prospěšnou matchu, která mi dokáže vždy dodat energii a povzbudit lépe než káva v letních dnech, hlavně při velké pracovní zátěži. Nevím, kdo s tímto nápadem přišel, ale matcha se ke sladkým pokrmům hodí a z pudingu dokáže vytvořit tak trochu exkluzivní zážitek. Varianta s příchutí ananasu s tímto zeleným pokladem je výborná a lahodná. Nikdy jsem nejedla krémovější puding, k němuž se perfektně hodí rybíz, maliny, ostružiny, borůvky, moruše. Je prostě zajímavým zpestřením jídelníčku, díky němuž si nevyčítám ony sladké kalorie.

Puding vyrábí společnost Amylon a nezbytnou ingredienci Matcha Tea dodává firma Kyosun, na jejímž e-shopu je možné produkt objednat.

Kateřina Šimková

Koho a co mám ráda

 6074903Jako jediná v naší redakci musím dodržovat jedno ne zcela veselé potravinové omezení. Pšenici vnímá imunitní systém některých lidí zkrátka jako nepřítele, jemuž vždy vyhlásí bouřlivou rekci, která vyvolává nepříjemné obtíže. Kolegům to bylo líto, protože si prostě houstičku sypanou mákem už jen tak nevychutnám. Rozhodli se, že mi najdou pečivo, které bude chutnat skvěle a moje tělo si s ním bude rozumět. V této malé anketě, do níž se dostalo přes dvacet pekařských výrobků, převážně chlebů, jsem nakonec vybrala jeden, který zvítězil na celé čáře, jednoznačně. Má dokonale vyváženou chuť. Není nutné jej pro poživatelnost prohnat toasterem. Krásně voní. Jeho složení lahodí oku i trávení. Pomyslné zlato vyhrál Bezlepkový chléb Vital z Liškovy bezlepkové pekárny. Je k dostání v celé síti obchodů Sklizeno. Pravda, cena je jiná než u běžného pečiva, ale přilepšit si na talíři právě jím, to je prostě balada.

Kateřina Šimková

Koho a co mám ráda

IMG 6507Miluji léčivé rostliny, a kdybych se znovu rozmýšlela o své profesní dráze, možná bych kouzlu flóry, která umí téměř zázraky, podlehla. Již před lety jsem objevila zajímavou značku, k níž se často a ráda vracím. Natura Siberica ve svých produktech zužitkovává dary přírody Sibiře, divoké rostliny, které dokáží přežít i v tak těžkých podmínkách, jakými jsou sibiřské zimy. V posledních letech značka vyráběná v Estonsku investuje nemalé prostředky do výzkumu a vývoje. A vyplácí se to. Tělová i pleťová kosmetika je ověnčená certifikacemi jako Cosmos Natural či Cosmos Organic garantovanými nejvýznamnějšími evropskými certifikačními agenturami v této oblasti. Složení lahodí oku i pokožce a nezřídka kdy se z něj těší též čichové receptory. A proč je tato značka úspěšná? Nejspíš proto, že vymyslela zajímavou strategii, jak být praktická pro dnešní hektickou dobu a splnit přání i potřeby širokého spektra zákazníků. Kombinuje v sobě inovace, vstřícnost a kvalitu.

Kateřina Šimková

Aktuální vydání v PDF

Březen 2023

Otevřít PDF | Prosperita | Fresh Time

Newsletter

Zaregistrujte se do našeho newsletteru a dostávejte nejnovější vydání Madam Business emailem. Na základě registrace navíc můžete využít 20 % slevu na první inzerci v Madam Business.

Registrací souhlasíte s Podmínkami zasílání a použití služby.

 

Hlavní partneři:

cesky_porcelan_75_124 manner84_84

Partneři:

logo-eternity_web_119 jaja_logo2_108design4net_119_119 nadeje_logo88_882018 yourchance rgb color120
   smart press logo mleko vas zdravi2 dandelion98logo klub manazerek 150lazne teplice v cechachnupreme

Tip Grady

projektovy management dolezal a kolektiv gradaProjektový management
Komplexně, prakticky a podle světových standardů, 2. vydání

Jan Doležal a kolektiv

Ve světě i u nás dochází k masivnímu nástupu agilních přístupů, technik a nástrojů a celkově ke sblížení projektového a produktového managementu. V této souvislosti došlo i k významným modernizacím všech světových standardů a metodik projektového řízení. Nové vydání knihy všechny tyto trendy reflektuje.
Kniha přináší aktuální přehled metod a technik projektového řízení, včetně agilních či hybridních přístupů. Srozumitelný, čtivý a prakticky zaměřený výklad je doplněn mnoha obrázky, příklady a případovými studiemi.

 

Navštivte také

iprosperita RGB freshtimecz RGB