Oolong je polofermentovaný čaj, ve kterém se snoubí to nejlepší z čajů černého a zeleného. Výroba tohoto delikátního nápoje vyžaduje jak odborné znalosti, tak i letitou zkušenost, která se předává z generace na generaci. Sběr čaje probíhá za jasného rána. Většinou se sbírají tři lístky a pupen, které se hned poté nechají zavadnout na slunci. Následuje proces, při kterém se lístky protřepávají v bambusových bubnech, aby se rozrušily jejich kraje, které díky tomu oxidují rychleji než střed. Nejdůležitějším krokem při výrobě oolongu je umění vystihnout moment, kdy je třeba probíhající fermentaci zastavit. Děje se tak rychlým zahřátím dostatečně fermentovaného čaje. Teplota tohoto procesu je vyšší u oolongů, než u jiných druhů čaje. Dále pak probíhá svinování, aby se uvolnila vůně a chuť čaje. Nakonec se čaj suší pomocí dřevěného uhlí.