Ajala mazanec 12Velikonoce jsou vždycky mazec. Šupání, pomlázky, tekuté i další odměny pro koledníky. Brněnská čokoládovna Ajala se letos rozhodla přispět k oslavám a přidat ze své dílny mazec gastronomický. Tedy spíše m-a-z-a-n-e-c. Klasickou sladkou pochoutku totiž přetvořila do tabulky čokolády.

V Ajale si twisty na klasické české sladké pochoutky oblíbili. Není se čemu divit, jsou v tom totiž lahodně dobří. Po triu vánočně laděných čokolád se jim teď zjevily v hledáčku další svátky – Velikonoce. Co k nim patří vedle pomlázky a kraslic? Zlatavý povrch hojně posypaný plátky mandliček, voňavá vláčná nasládlá střídka a kousky rozinek, které se spolu s těstem rozplývají na jazyku... Přesně takovou chuť dostanete i s každým kouskem Ajala Mazance.

Kromě výběrových kakaových bobů obsahuje i rozinky s mandlemi, přidali do ní ale ještě něco navíc. Tajnou ingrediencí je brown butter, hnědé máslo, které milovníci mezinárodní kuchyně mohou znát také jako beurre noisette. Jeho chuť je oříšková, skoro karamelová a voní tak, že byste ho nejraději zařadili na jídelníček úplně ke všemu. Jeho opečené aroma bylo do Mazance jasnou volbou.