Eva Sroka copyEva SrokaTaké jste jednou z těch, které už pokusy shodit pár kil vzdaly? Už se nehodláte podřizovat režimu, který vám nevyhovuje, ba spíše obtěžuje? Zároveň ale přemýšlíte, jak přece jen vypadat půvabně, sexy, přitažlivě? Jak se cítit dobře a mít přiměřenou kondičku? Nebojovat s tlakoměrem, cholesterolem a dalšími zbytečnostmi? Eva Sroka, ředitelka marketingu společnosti KetoMix, vás možná navede na tu správnou cestu. Dieta KetoMix je totiž účinná i pohodlná.

Každá žena se chce líbit, a je to správné. Touží mít ideální postavu, ale diety selhávají. Proč?

Klasické redukční diety jsou pro spoustu lidí nepřijatelné, protože se trápí hlady. Žít dlouhodobě v nepohodlí, kdy vám neustále kručí v břiše, donekonečna počítáte kalorie, sháníte vhodné potraviny, které odvažujete... to zvládne delší dobu málokdo. Problémem standardních diet je zároveň nedostatek proteinů, který způsobuje úbytek svalové hmoty a zpomalování metabolizmu. Takže po návratu k běžné stravě nastává okamžitý jojo efekt. Nezmínila jsem také to, že lidem při hubnutí často chybí potřebné vitaminy a minerální látky. Kombinace výše uvedeného pak logicky vede k únavě a ztrátě energie. Čím rychleji chcete zhubnout, tím větší musí být rozdíl mezi vaším příjmem a výdejem. Tohle pravidlo nikdy neobejdete. Rozhodně ale nesmíte hladovět nebo bez rozmyšlení striktně omezit svůj jídelníček.

Na čem je váš systém hubnutí vystavěn?

Shazování přebytečných kil pomocí ketonové diety vám neslibuje zázraky přes noc, ale zároveň víte, že opravdu funguje, což je doloženo dlouholetými výzkumy i zkušenostmi našich klientů. KetoMix dieta pracuje na jednoduchém principu. Když kontrolovaně omezíte ve svém jídelníčku příjem sacharidů, v těle nastane naprosto přirozená biochemická reakce. Začne cukry nahrazovat ketony, což jsou látky, které si tělo samo vytvoří z vašeho uloženého tuku. To znamená – omezíte cukry, a pokud máte zásoby tuku, tělo ketony, které z tuku vytvoří, využije jako náhradní zdroj energie. Tím pádem hubnete jen tuk, nikoli svaly. Hubnutí s KetoMix dietou je velmi rychlé a je vhodné i pro ty, kteří z nějakého důvodu nemohou nebo nechtějí sportovat. Pohyb při této dietě není nutný. Mohou tak hubnout i velmi obézní lidé nebo lidé, kterým jejich zdravotní stav neumožňuje se hýbat.

Znamená to, že když se začnu stravovat podle principů KetoMix, už nikdy neokusím dortík se šlehačkou nebo vánočku?

Většina lidí neví, kde všude se sacharidy nacházejí. Že je najdete třeba i v zelenině. A to nemluvím o zdravě se tvářících produktech, které jsou ve všech obchodech. Cukr je dnes prakticky ve všem. Proto je velmi těžké, pokud jste o svém jídelníčku dosud neuvažovala, zorientovat se v tom, co byste jíst měla. My nabízíme řešení v podobě připravených jídel, jež jsou určena pro celodenní stravování. KetoMix dieta je vlastně jakousi startovací fází pro váš další život. Na začátku jíte pětkrát denně po třech hodinách jídla KetoMix. Ve fázi druhé pak již dvě KetoMix jídla nahradíte jídly běžnými a ve fázi třetí už jen přenesete své
nově nabité znalosti do dalšího života. V prvních dvou fázích si opravdu dortík se šlehačkou dát nemůžete. Přeci jenom, bavíme se o dietě. Ale v dalším životě pro keto mix14409vás určitě zakázaný nebude. Jako ve všem, i zde platí pravidlo zlaté střední cesty. Pokud ho budete jíst každý den, kila se vám určitě vrátí. Jestli ale budete hřešit jen občas, nemáte se čeho bát. Pravda ale je, že spousta našich klientek už si běžné sacharidové potraviny nedá. Zjistily totiž, že jíst se dá velmi chutně i bez cukrů a že jim tento životní styl vyhovuje. KetoMix nabízí třeba nízkosacharidové čokolády a jiné sladkosti. Z našich produktů se dá péct i vařit. Zjistíte, že existují alternativy běžné mouky, bezsacharidové těstoviny... KetoMix vám prostě rozšíří obzory o věci, o kterých jste třeba dosud neměla ani tušení.

Odborníci na stravování tvrdí, že jídelníček má být vyvážený, nikoli extrémní. Jenže diety v podstatě zakazují jíst pečivo a přílohy, tedy hlavně sacharidy. Není to přece jen mýlka?

Ti samí odborníci ale varují, že cukr je v dnešní době vlastně nebezpečnou drogou. Oproti minulým generacím jíme násobně více cukru, a vlastně o tom ani nevíme. Celosvětově je příjem cukru dvojnásobně až trojnásobně větší, než by podle WHO měl být. Jak jsem již říkala, cukr je téměř ve všem. Najdete ho v uzeninách, slaných pochoutkách, jogurtech, pečivu. Schválně si někdy v obchodě dejte tu práci a podívejte se na zadní etikety. Myslím, že budete zděšení, kde všude ho naleznete. KetoMix vás tohle naučí. Naučí vás přemýšlet o tom, co všechno a v jaké kvalitě jíte. Přílohy můžete nahradit nízkosacharidovými alternativami, jako jsou třeba konjakové nudle. Koláče můžete připravovat z kokosové mouky a sladit je třeba čekankovým sirupem. Existuje i nízkosacharidové pečivo. KetoMix má v nabídce housky i chléb, ze kterých se dá udělat třeba i velmi chutný knedlík. To, že si nesmíte dát přílohu, je prostě mýtus. Pokud chcete a naučíte se vařit z jiných surovin, rozdíl nepoznáte.

O KetoMix mají zájem mimo jiné ty ženy, pro které je čas vzácností, nestíhají snídat, obědvat, a až k večeři usedají jakž takž v klidu. Co jim nabízíte vy za komfort?

Obrovský problém dnešní generace žen je nedostatek času. A co se týče běžných diet, tady ten problém opravdu vyřešit neumí. Práce, starost o děti a domácnost, život v poklusu. Najít čas, zavřít se v kuchyni a vařit dietní jídla na celý druhý den, to zvládne málokterá.
KetoMix dieta je skvělá v tom, že většinu jídel máte hotových do pěti minut. A všechna jídla vás zasytí, a hlavně doplní potřebnou dávku proteinů, vitaminů i minerálních látek. Kromě houstiček jsou všechna také bez lepku. Nenajdete v nich ani žádné přidané glutamáty nebo jiné chemické přísady. Zakládáme si na tom, aby jídla byla zdravá. Je to skvělá volba na cesty nebo do práce. Proteinový koktejl namícháte během pár vteřin, stejně tak rychle připravíte i polévku. Nízkosacharidové proteinové tyčinky hodíte do kabelky a máte plnohodnotné zdravé jídlo.

Jak začít?

Nejjednodušší je podívat se na stránku www.ketomix.cz. Tady naleznete všechny potřebné informace jak o ketonové dietě jako takové, tak o jídlech a produktech, které nabízíme. Pokud si nebudete něčím jistá, můžete zkontaktovat naše výživové poradkyně. Telefonicky, přes chat nebo e-mail. Jsou zvyklé na různě choulostivé dotazy, takže se nemusíte bát, že by třeba ten váš někoho zaskočil. Hlavní je, abyste si dietu naplánovala na čas, kdy víte, že vás nečeká nějaká událost. Třeba pozvání na svatbu, křtiny nebo dovolená. To by vám mohlo být líto, že neochutnáte místní jídla. A pak, až vám balíček s jídly dorazí až domů, se do keto mix14393toho prostě pusťte.

Co když mne to přestane bavit? Ne každá z nás má pevnou vůli a také jednou za rok přicházejí Vánoce a Velikonoce, různé oslavy a večírky. Počítáte s tím?

V prvních fázích diety je důležité režim dodržovat. Jakýkoli sacharid, který byste snědla nad rámec diety, vás z ketózy může „vyhodit“ a vy začínáte od začátku. Proto jsem říkala, že je optimální dietu naplánovat dopředu. Pokud ale při dietě opravdu zhřešíte, nedělejte si z toho hlavu. Pokračujte dál a vaše tělo do ketózy opět během tří dnů přejde. Hubnutí se samozřejmě zpomalí, ale nezastaví.

Dejme tomu, že shodím 20 kilo a dál už ztrácet kila nechci. Mám s KetoMixem přestat a dát se na klasiku? Či si dát jednou za rok měsíční kúru?

KetoMix není řešení na celý život. I když naše klientky si jídla kupují i dál, a to jako náhradu třeba jednoho jídla denně. Nebo na chvíle, kdy vědí, že budou na cestách, a než by si daly fast food, raději sáhnou po kvalitním proteinu. Jako u každé jiné diety, pokud po skončení s KetoMixem budete od rána do večera jíst dorty, knedlíky, salámy, u televize každý večer chroupat brambůrky a pít limonády, kila se vám vrátí. Vše je o střídmosti. Návrat k běžné stravě je správný, jen je potřeba se nepřejídat a hlídat si, co a kdy jíte. Některé zákaznice se k nám po čase vracejí a dávají si s námi třeba „očistnou kůru“, ke které nabízíme také detoxikační tablety. Shodí pár kil a cítí se lépe. A některé zůstávají na nízkosacharidovém stravování po zbytek života. Prostě proto, že jim to vyhovuje. Zmizely jim zdravotní problémy, upravil se tlak a krevní hodnoty, ztratilo se akné a jiné kožní potíže.

Jaká je nejčastější motivace vašich zákazníků k vyzkoušení tohoto typu stravování?

Valná většina našich zákazníků chce jednoduše zhubnout. Ve svém těle se necítí dobře, mají ze sebe špatný pocit, a dokonce deprese. Někteří mají zdravotní problémy. Některé dámy již zlomily hůl nad hubnutím a uzavřely se samy do sebe. Snažíme se jim pomoci najít nový životní styl a rovnováhu. S větším sebevědomím se žije prostě lépe.

Majitelky a manažerky firem na sebe příliš nemyslí, přednější je rodina a kariéra. Na jejich životosprávě je to znát. Kila navíc jsou nepříjemná, stresující, ale čas zamyslet se sama nad sebou a něco pro to udělat, chybí. Co byste poradila?

Sama jsem dlouho žila v kolotoči práce, dítě, povinnosti. Takže vím, o čem mluvíte. Většinou jsem jedla v poklusu nebo na pracovních schůzkách. Tohle se bohužel nedá změnit jinak, než že někde zvolníte. A to často nejde nebo vám tohle životní tempo prostě vyhovuje. Co se ale změnit dá, je jídlo. Není nutné jíst nekvalitně. KetoMix je skvělý právě pro pracující ženy. Jídlo pohodlně připravíte za pár minut kdekoli a máte jistotu, že jste pro sebe udělala něco dobrého. Že jste keto mix14374se nenacpala smaženými nudlemi, které vašemu tělu v podstatě nic nepřinášejí, ale že jste sama sobě dodala všechny vitaminy a živiny, které pro další náročné povinnosti potřebujete. Nebudete unavená a budete mít dostatek energie na další práci.

ptala se Eva Brixi