DSC 1659Romana Ljubasová je odvážná podnikatelka. Založila značku Inca Collagen. Raketově se dostala do obchodní sítě, lékáren, na e-shopy, a hlavně – do povědomí široké zákaznické veřejnosti. Jakým způsobem toho dosáhla? Pílí, která je jí vlastní? Nebo měla štěstí? Rozhodla se vyrábět a dodávat produkt, který je výjimečný? To všechno by bylo málo. Nadbytek energie, touha dokázat něco, co se podaří málo komu. Cíl, který nestárne, ale s léty nabývá na hodnotě. Možná tak by se to všechno dalo shrnout. Po čase jsem Romaně Ljubasové položila několik otázek:

Jaké nové poznatky o kolagenu a jeho působení na lidský organizmus máte?

Poznatky o bílkovině kolagen jsou dlouho a dostatečně známé. Kolagen je vláknitá bílkovina tvořící až 30 % všech bílkovin v našem těle. Kolagen se podílí na zajištění „ideálních“ vlastností pokožky, chrupavek, šlach, kostí, zubů, cév, rohovky. Chcete-li mít krásnou pleť, pevné vlasy, kvalitní nehty a zpomalit proces stárnutí, potřebujete dostatek kolagenu. Za nový, „nevědecký,“ ale o to cennější, považuji poznatek, že Inca Collagen činí své uživatele spokojenými. Každý z našich klientů očekává od Inca Collagenu něco jiného, většina objeví právě ten účinek nebo vlastnost, které požaduje a přeje si.

 4087728

Co dobrého přináší jeho užívání těm, kteří, jak se říká, jedou na plný plyn a mnoho klidu k relaxaci nemají? Tedy podnikatelkám a manažerkám, které neznají slovo odpočinek, jejichž pracovní doba nezačíná ani nekončí?

Pro všechny podnikatelky a manažerky, které nemají čas na odpočinek a relaxaci, mám radu podloženou vlastní zkušeností: Uberte plyn, zvolněte své tempo, najděte si čas na odpočinek, relaxaci, rodinu a přátele. A užívání kolagenu? Užívání Inca Collagenu přináší doslova krásu a zdraví, nejen fyzické, ale i duševní. I pouhý pocit, že jsme pro svou krásu, pro zachování zdraví a proti nevratnému procesu stárnutí „něco“ udělaly, má blahodárný účinek. Inca Collagen tedy vřele doporučuji.

Ovlivňuje kolagen i činnost lidského srdce?

Určitě, každý si totiž náš kolagen zamiluje. Ale teď vážně. Kolagen je nejen přirozenou součástí pohybového aparátu, ale také významnou složkou udržující strukturu srdeční tkáně a cévních stěn. Pro oběhový systém je rozhodující zejména udržení rovnováhy mezi produkcí a odbouráváním kolagenu v těle. Je tedy zřejmé, že s tvorbou toho správného kolagenu můžeme tělu jeho dodáním pomoci.

Určitě nabídnete na jaře nějakou novinku...

Samozřejmě. V nejbližší době rozšíříme své portfolio, na trhu se začne brzy objevovat IncaCollagenový nápoj, takové „kolagenové smoothie“, ještě zdravější a lákavější.

Stoupá prodej vašeho přípravku?

Prodej Inca Collagenu stoupá neustále, od počátku se naše prodeje zmnohonásobily. Zanedlouho, přesněji v květnu, oslavíme třetí výročí uvedení značky Inca Collagen na český a slovenský trh, přesto se domnívám, že jsme stále start-upem, a to velice úspěšným a dynamickým.

V čem spočívá dnešní strategie značky?

Jsem snílek, do firemní strategie se snažím promítnout své sny. Nyní je pro mě prioritou, ke které směřují firemní marketingové aktivity, expanze do zahraničí, na trhy v Evropě, ale i v Americe a Asii. Mým cílem je vytvoření celosvětově známé a úspěšné značky, výjimečné a luxusní, nejen svým provedením, ale i účinkem. Značky Inca Collagen, která pomáhá a zároveň spojuje.

ptala se Eva Brixi