Ajala zdravi ilu mala4Když se řekne čokoláda, většina lidí si představí sladkou pochoutku, která sice potěší chuťové buňky, ale zdraví příliš neprospívá. Čokoládovna Ajala chce však změnit tento pohled díky svým bean-to-bar čokoládám, které nabízejí nejen neodolatelnou chuť, ale i řadu zdravotních výhod.

Ta správná čokoláda povzbudí, dodá stopové prvky a obsahuje antioxidanty, kterým se přezdívá bojovnící proti stárnutí.

Zdravotní přednosti bean-to-bar čokolády
Ajala své čokolády vyrábí metodou bean-to-bar – od bobu po tabulku. To znamená, že k výrobě používá celé kakaové boby ve výběrové kvalitě a z této kategorie nakupuje ty v nejvyšší kvalitě, která je na světě dostupná. Při zpracování pak v Ajale procházejí minimálními úpravami, což ve výsledné čokoládové tabulce uchovává maximum jejich chuti i výživných hodnot. Je to díky tomu, že je praží za významně nižších teplot, než je běžné u komoditní čokolády a že kakaové boby neprocházejí alkalizací, což je chemický proces, který zbaví kakaové boby skoro všech zdraví prospěšných látek. Navíc na rozdíl od běžné komoditní čokolády, která často obsahuje přidané cukry, tuky a umělé přísady, Ajala čokoláda nabízí čistou a autentickou chuť čokolády, která je zároveň prospěšná pro tělo.

Pokud je vám tento výčet krátký, má Ajala ještě jeden hodně speciální produkt, ve kterém zkombinovala výběrovou čokoládu s mocnými bylinkami a to je teprve přírodní životabudič! Rauš je horká čokoláda obohacená o kotvičník, damiánu, zázvor, galgán obecný, skořici, ženšen pravý, ženšen sibiřský, ginkgo, macu a včelí mateří kašičku. Je to bezkofeinový energetický nápoj, který díky těmto přírodním ingrediencím povzbuzuje tělo i mysl. Každá z těchto složek přináší vlastní zdravotní benefity, jako je zvýšení energie, zlepšení koncentrace, posílení imunitního systému a podpora celkového zdraví.

Zdravotní benefity jednotlivých látek v čokoládě

  • Antioxidanty: Kakaové boby jsou bohaté na flavonoidy, přirozené antioxidanty, které pomáhají bojovat proti volným radikálům v těle. Tyto látky podporují zdraví srdce, snižují krevní tlak a zlepšují krevní oběh.
  • Hořčík: Kakaové boby jsou výborným zdrojem hořčíku, minerálu, který je klíčový pro mnoho tělesných funkcí, včetně svalové a nervové činnosti, regulace krevního tlaku a syntézy bílkovin.
  • Železo: Čokoláda obsahuje významné množství železa, což je důležité pro tvorbu červených krvinek a prevenci anémie.
  • Theobromin: Tento přírodní stimulant přítomný v kakaových bobech má mírně povzbuzující účinky, aniž by způsoboval nervozitu či nespavost, jako je tomu u kofeinu.
  • Serotonin a endorfiny: Kakaové boby podporují produkci serotoninu a endorfinů v mozku, což zlepšuje náladu a pomáhá bojovat proti stresu a depresi.

Čokoláda nemusí být jen lahodnou pochoutkou, ale i cenným přínosem pro zdraví. Díky vysokému obsahu antioxidantů, minerálů a dalších prospěšných látek může přispět ke zlepšení fyzického i duševního zdraví. Ale jen tehdy, když sáhnete po té správné, ať už bude od Ajaly nebo jiná. Základem ale je, aby byla vyrobená z výběrových kakaových bobů metodou bean-to-bar a neobsahovala nesmysly. A tomuto popisu odpovídá celý sortiment Ajaly!

(tz)