RN5 3139Romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice, která se nachází v Zámeckém areálu Ctěnice na severovýchodní hranici Prahy, nabídne milovníkům dobrého jídla od pondělí 3. do 30. června speciální letní jahodové menu plné jedinečných pokrmů a nápojů připravených z jahod pocházejících z farmy Hanč Vraňany.

Každou neděli od 12:00 do 14:00 mohou hosté v rámci nedělních brunchů ochutnat oblíbená vejce Benedikt, domácí vafle a další lahůdky, které udělají z neděle nejkrásnější den v týdnu. Každý den od 15:00 do 18:00 budou v rámci Čajů o páté hostům ukazovat, že britský rituál čaje není jen o samotném nápoji, ale také o krásně naaranžovaných sladkých i slaných lahůdkách, které doplní vynikajícím šumivým vínem.

Restaurace Chateau Ctěnice je nejen místem, kde se hosté mohou ponořit do minulosti v úžasných historických interiérech, ale také místem, kde se mísí chuťové skvosty do nezapomenutelných zážitků. Každý den od 12:00 do 21:00 si mohou návštěvníci vychutnat 4chodové zážitkové menu, které sestavil zkušený šéfkuchař Denis Wágner. Toto menu spojuje tradiční kuchařské dovednosti s moderními kulinářskými technikami.

V provozu je už také nová venkovní terasa restaurace, která nabízí jedinečnou příležitost vychutnat si speciality, kávu, pivo nebo osvěžující drinky, a zároveň krásný výhled na zámecké nádvoří. Terasa je ideálním místem k odpočinku a prožití klidné atmosféry panství.

Restaurace Chateau Ctěnice disponuje 40 místy k sezení v příjemném prostředí zámecké restaurace v moderním stylu. Cihlové klenuté stropy, hrubý štuk a podlaha z těžké dlažby propůjčují interiéru restaurace autentický vzhled. Restaurace nesází na překvapivé kreace, ale na klasiku kladoucí důraz na čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů. Českou a mezinárodní kuchyni v moderním pojetí podtrhuje selekce vín z Moravy, Itálie či Španělska.

(tz)