Globus Valentynsky cheesecake jahoda copyLidé, kteří kupují dárky u příležitosti svatého Valentýna, si žádají čím dál častěji květiny v květináči. Podle hypermarketů Globus jde o jeden z projevů hlubšího ekologického smýšlení lidí.

Proto tyto obchody objednaly na svátek zamilovaných mimořádnou zásilku nových druhů rostlých pokojových květin. Letos se také rozšiřuje nabídka tematického dárkového zboží k tomuto svátku. A v cukrářstvích a pekařstvích Globusu se tvoří tisíce dortů s pravou šlehačkou, jahodami, malinami, které budou navíc zdobeny srdíčky.

Rok od roku v hypermarketech Globus roste v období svatého Valentýna poptávka po kvetoucích rostlinách v květináčích. „Pozorujeme u zákazníků, že vyhledávají rostlé květiny. Jde jednak o dárky s trvalejší hodnotou oproti řezaným květinám, ale také to lze vnímat jako projev prohlubujícího se ekologického smýšlení. Rozšířili jsme proto tento sortiment a nabídneme orchideje, Lilie, Bromélie, Gerbery a Kalanchoe v květináčích. Na Valentýna bývá také často hlavním dárkem šperk, nejběžněji jde o klenoty z chirurgické oceli a stříbra. Zájem je též o originální dárkové předměty a přáníčka, ale úplně nejvíc si zákazníci odnášejí sladkosti. Jsou jimi pralinky a bonboniéry, nebo zde vyrobené dorty a zákusky. Na téma svatého Valentýna jsme také připravili tematickou akční nabídku, podle které část zákazníků dárky každoročně nakupuje,“ řekla Aneta Turnovská, tisková mluvčí Globus. Podle ní je očekávána stejná míra poptávky jako loni či předloni.

K lásce patří ovoce a šlehačka
Tradičně je před svatým Valentýnem větší ruch v i cukrářstvích Globus. „Hned sedm zákusků a sladkostí je letos z těchto výrob svázáno s tématem lásky. Hlavní roli hrají šlehačka, maliny a jahody, které budou v nabídce v podobě dortů, řezů i ovocných pohárů. Již léta jsou pak oblíbená linecká a medová srdce. Od pátku 9. února až do svatého Valentýna 14. února budou také všechny šlehačkové řezy v Café Globus zdobené vykrojenými srdíčky,“ řekl Pavel Meduna, vedoucí výroby a prodeje pekáren, cukrářství a Café Globus. Zákazníky jistě potěší, že ceny zamilovaných zákusků a dortů se oproti loňsku nezvýšily.

(tz)