webAjala deti coko12V roce 2023 Ajala opět vystoupala na vrchol sladkého nebe. Co vše se podařilo a čím si získala přízeň zákazníků? V loňském roce zpracovala Ajala tuny kakaových bobů, vyrobila tisíce tabulkových čokolád, stvořila čokoládový energeťák, ukázala a otevřela nové dimenze sladkých chutí.

Nezůstala ale jen u výroby čokolád – rozhodla se propojit milovníky čokolády a uspořádala první degustační setkání.

S láskou vyrobila sto tisíc čokolád
Ajala v roce 2023 vyrobila přesně 107 500 čokoládových tabulek. Každá z nich má svůj vlastní příběh, který začíná nákupem kakaových bobů a končí lahodnou tabulkou, která nenechá žádného čokoholika chladným. Celkem pro ně zpracovala více než 9500 kilogramů kakaových bobů a 3500 kg panely, sušené třtinové šťávy, kterou používá místo klasického cukru.

Stupně vítězů obsadily Květy a pomeranče, Kokosový krém a Nugátová
Mezi nejprodávanější čokolády se zařadily jak klasické, tak netradiční příchutě. Nejprodávanější byly Květy a pomeranče, což je čokoláda s esenciálním olejem z pomeranče a jedlými květy, která už má na kontě pěknou řádku světových cen včetně bronzové medaile z Chocolate awards a ocenění Great Taste. Druhou nejoblíbenější byl Kokosový krém – Ajaly variance na mléčnou čokoládu, která ale mléko neobsahuje. Na třetím místě se umístila Nugátová, která je v pojetí Ajaly nabitá lískovými oříšky a na jazyku se rozpouští jako ten nejjemnější čokoládový krém.

V rauši s Raušem
Ajala dlouhodobě ukazuje, že kvalitní čokoláda je životabudič, nikoliv nezdravá pochoutka. A v roce 2023 přišla dokonce s nápojem, který konkuruje všemožným energetickým nápojům, a přitom nebere svou energii s obrovských množství přidaného kofeinu.

V Ajale povznášející účinky čokolády ještě posílili vybranou směsí bylin a vytvořili speciální nápoj – kouzelnou přísadu pro večírky, ale i fyzicky a psychicky náročné dny. Jmenuje se Rauš a od jeho uvedení na podzim 2023 Ajala nestačí vyrábět, jak oblíbeným se ze dne na den stal.

Uspořádala první čokoládová setkání
Loňský rok nebyl jen ve znamení nových chutí, ale také nezapomenutelných zážitků. Alaja objevila kouzlo sdílení a dala svým příznivcům možnost potkat se osobně. V březnu uspořádala první společnou degustační večeři. V létě navázala akcí čoko+jóga, kde spojila relax s lahodným gastronomickým zážitkem. Ajala v roce 2023 ukázala, že čokoládová setkání nejsou jen o potěšení chuťových buněk, ale vytváří jedinečné chvíle spojení, radosti a odpočinku. A v roce 2024 v nich chce pokračovat a začíná čokoládovými degustacemi.

Pomáhala tam, kde je potřeba
Ajala také spojila síly s Dětským domovem Dagmar a společně zrealizovali jedinečný projekt, při němž povzbudili děti z tohoto dětského domova, aby vytvořily originální výtvarná díla. Do těchto děl pak oblékla Ajala své čokolády, a každá tak byla originál. Všechny prodané kousky přinesly nejen sladké potěšení, ale také radost malým umělcům díky tomu, že veškerý výtěžek z prodeje čokolád oblečených do dětských kreseb putoval do dětského domova Dagmar. Celkem čokoládovna vybrala 38 695 Kč.

Rok 2023 skončil, ale Ajala se svými novinkami rozhodně ne. Připravte se na další čokoládová dobrodružství, protože její hvězdný tým má v rukávu ještě spoustu sladkých nápadů a překvapení!

(tz)