Nákupy s primou malaVěnovat do kolébky zlatý dukát při narození dítěte je tradiční zvyk. I v nejchudších rodinách bylo snad každé miminko obdarováno zlaťákem, aby v životě netrpělo nouzí. Traduje se, že to bylo právě zlato, které tři dávní mudrcové přinesli darem do Betléma. Zlato bylo a je nejušlechtilejším kovem a symbolem bohatství. Dar je symbolem náklonnosti.

Stále více lidí hledá k narození dítěte originální dárek, který bude v nepřeberném množství hraček a dalších darů pro miminko hezkou a hodnotnou památkou. Věnovat miminku dukát například s jeho jménem do kolébky je nejen krásný dárek, ale bude i osobní vzpomínkou na toho, kdo dárek daroval.

ZLATÝ DUKÁT K NAROZENÍ DÍTĚTE

Symbolická investice do života, věnovaný zlatý dukát nebo stříbrňák při narození dítěte, je stará česká tradice. Ten, kdo miminku daruje takový dárek, mu tím přeje do života blahobyt a štěstí.

„Vybírat se aktuálně může ze tří různých motivů na dukátu. Kromě roku 2020 můžete dokoupit i zpětně ražby starších ročníků. Pokud chcete pro miminko originál jediný na světě, tak prostřednictvím vyrytého věnování vytvoříte jedinečnou památku vytvořenou na míru,“ doplňuje Pavel Trtík, zástupce Pražské mincovny.
Krásným dárkem od babiček, dědečků nebo tetiček je také medailon se jménem narozeného. Jméno bývá prvním slovem, které se děti naučí rozeznávat. Vybírat je možné z více než 490 českých a slovenských jmen.

Na výběr jsou nejen roztomilé motivy, ale i letopočty nebo třeba jména.
Dukáty a medailony lze zakoupit v obchodě Pražské mincovny v Obecním domě nebo přímo na webových stránkách:
https://www.zlate-mince.cz/darky/darky_k_narozeni.htm 

(tz)