Vánoční bazar ProvidentVánoční bazar vlastnoručních výrobků zaměstnanců Providentu vynesl celkem 53 630 Kč. Peníze putují Nadačnímu fondu Centra podpůrné péče Thomayerovy nemocnice Léčivka, konkrétně na práci herních terapeutek. Díky příspěvku Providentu mohou vydat knihu „Když Tomíka bolí bříško“, která pomůže rozptýlit obavy malých pacientů na dětské chirurgii.

Zaměstnanci přinesli na vánoční večírek centrály Providentu do tiché aukce vlastnoruční nebo domácí výrobky, např. medovici, hanácké klobásy, náušnice a náramky. Největší vklad bylo vlastnoručně vyrobené prkénko od Gerarda Ryana, CEO International Personal Finance, mateřské centrály Providentu. Zaměstnanci mezi sebou vybrali 38 630 Kč, částku 15 000 Kč doplnila společnost Provident. To vše v rámci interního programu „Pobočka pomáhá“.

Cílem letošního bazaru byla podpora Nadačního fondu Centra podpůrné péče Thomayerovy nemocnice Léčivka. Herní terapeutky z Léčivky pomáhají malým dětem pochopit a připravit se na nejrůznější operace. Pomáhá jim v tom knížka O Tomíkovi a zlomené nožičce. „Nyní díky výtěžku z vánočního bazaru Providentu můžeme vydat další knížku, kde ukážeme, co se plyšovému medvídkovi děje, když ho bolí bříško. Doplníme ji také komiksem pro starší děti a letáky pro děti a rodiče do čekárny chirurgické ambulance,“ říká Dagmar Hrubcová, koordinátorka Centra podpůrné péče.
Provident spolupracuje s Thomayerovou nemocnicí již 5 let. „Každoročně pomáháme zorganizovat Dětský den v prostorách nemocnice a dvakrát ročně pořádáme sběr šatstva a hraček na bazar Léčivky. V listopadu jsme darovali 380 použitých, funkčních telefonů, které slouží zaměstnancům nemocnice, pracovníkům nadace i sociálně slabým dlouhodobým pacientům nemocnice,“ dodává Kateřina Jarošová, tisková mluvčí Providentu.

www.provident.cz 

(tz)