rakSpolečnost LASSELSBERGER, s.r.o. podepsala dvouleté partnerství s Národním technickým muzeem. Symbolicky v prostorách dvorního vlaku Františka Josefa I. z roku 1891 bylo zahájeno partnerství tradiční české značky keramických obkladů RAKO a Národního technického muzea. Smlouvu o dvouletém partnerství podepsali v pátek 8. června 2018 generální ředitel NTM, Karel Ksandr, a jednatel LASSELSBERGER, s.r.o. Roman Blažíček. Značka RAKO byla založena roku 1883 a letos tak společnost LASSELSBERGER slaví její 135. výročí.

„Proč jsme se rozhodli být oficiálním partnerem NTM? RAKO je značka obkladů, kterou najdete téměř na celém světě. Dějiny keramiky se značkou RAKO – to jsou dějiny psané zručností a zkušeností mnoha generací keramiků. Obklady vytváří svět kolem nás, emoce, atmosféru i historické klenoty v podobě keramických obkladů. A právě historii, atmosféru … radost a zážitky hledají i návštěvníci Národního technického muzea a jeho dalších poboček,“ dodává jednatel společnosti LASSELSBERGER, s.r.o., Roman Blažíček.

LASSELSBERGER, s.r.o. vyrábějící pod značkou RAKO jako jediná firma v České republice keramické obklady si je vědoma své společenské zodpovědnosti, a podporuje proto vybrané organizace a instituce z oblasti umělecké, kulturní, sportovní a sociální. Příkladem je vynikající spolupráce Centra stavitelského dědictví v Plasích, kde byla před rokem zahájena výstava Poklady v českých keramických obkladech. Výstava v CSD Plasy ukazuje vývoj keramických obkladů na produkci tří českých továren na keramiku. Návštěvník se seznámí s výrobními procesy a technikami v minulosti, ale i s dobovými módními trendy a dalšími vlivy, které se rychle obrážely v designu jak obkladů, tak i dlažeb. Uspořádání výstavy bylo pro RAKO výzvou před 135. výročím značky RAKO a díky vysokému zájmu návštěvníků byla prodloužena do konce roku 2018. Tato úspěšná výstava a spolupráce podpořila i nadcházející projekty.

rakoNa co se můžeme těšit? Na zajímavou expozici keramických obkladů v NTM v Praze, která bude oslavovat 100. výročí založení Československa, ale i 135. let výroby keramických obkladů. Kromě výstavy, workshopů chystáme i další aktivity jak v Praze, tak v Plasích.

Společnost LASSELSBERGER patří k významným výrobcům a zaměstnavatelům v regionu Plzeňského kraje. Z dlouhodobého pohledu je především oceňována stabilita společnosti a její úspěšná sociální politika vůči zaměstnancům. Výrobky společnosti LASSELSBERGER nesoucí tradiční značku RAKO se uplatnily při stavbě a rekonstrukci mnoha kulturních, historických a občanských staveb, ale v hojné míře si nacházejí cestu také do českých domácností.

Více na www.rako.cz  a www.ntm.cz  nebo www.muzeum-plasy.cz/vystava-rako.

O společnosti

Společnost LASSELSBERGER je jediným výrobcem keramických obkladů a dlažeb v ČR a zároveň se řadí k největším evropským výrobcům obkladových materiálů. Firma zachovává a rozvíjí tradici české značky RAKO, která trvá už 135 let. RAKO nabízí komplexní řešení.