5DM43040Letošní červnové počasí přímo vybízí k trávení volného času na zahradě, ať už při zvelebování záhonů, údržbě svěže zeleného trávníku či relaxování a chytání „bronzu“ před letní dovolenou u moře. Tak si zkuste tyto slunečné sny užít se vším všudy!

Aby se vám na zahradě či terase pobývalo příjemně a nic vám nescházelo, určitě budete potřebovat zahradní nábytek. „Výrobci zahradního nábytku se předhánějí v hledání originálních řešení, takže je skutečně z čeho vybírat. Při nákupu myslete zejména na to, že na nábytek působí vzdušná vlhkost, svítí prudké slunce a může i zmoknout,“ radí Kateřina Moťková ze společnosti Doppler CZ, která je prodejcem venkovního nábytku, slunečníků a deštníků.

Nestárnoucím materiálem s nezaměnitelným kouzlem je dřevo, zvláště exotické dřeviny. „Především teakové dřevo je ceněno pro svou trvanlivost a odolnost. Jeho hustá struktura a vysoký obsah oleje zabraňují hnilobě, navíc téměř nepodléhá roztahování, smršťování a ani se nekroutí, což může být u jiných druhů dřeva problém,“ popisuje Kateřina Moťková a vybírá dvě sestavy z nabídky e-shopu dopplershop.cz.

Skvělou volbou jsou výplety – ať už z přírodního ratanu anebo syntetické. „Umělá vlákna jsou ohebná a odolná vůči ultrafialovému záření, vodě i povětrnostním vlivů. Navíc jsou nenáročná na údržbu – snadno se čistí jen vodou a mýdlovým roztokem,“ říká Kateřina Moťková s tím, že výplet bývá nejčastěji „usazen“ na kovové či hliníkové konstrukci.

Abyste opravdu dokázali na své zahradě zapomenout na každodenní starosti, je potřeba věnovat pozornost nejen zahradnímu nábytku, ale také drobným doplňkům. Eva Děkanová, manažerka marketingu společnosti Geis v České republice a také hrdá majitelka zahrady, připomíná, že zapomenout byste rozhodně neměli ani na stínění.

Ať už budete kupovat cokoli, můžete si zboží nechat doručit firmou Geis. Ta totiž dokáže přepravit cokoli – od pytlíku semínek přes zahradní nábytek až po betonové zahradní grily a krby. Geis zásilku vyzvedne v e-shopu a pošle vám SMS s jejím číslem a eventuální částkou dobírky. Doveze vám ji následující pracovní den po vyzvednutí. Pokud se jedná o balíkovou zásilku, přijde vám v den doručení vám SMS a email s přibližným časem doručení a s kontaktem na řidiče. A když si nebudete moci balíček od řidiče přebrat, můžete ho přesměrovat do Geis Pointu. „Naše česko-slovenská síť má již více než 500 výdejních míst, která jsou umístěna v nákupních centrech nebo třeba v prodejnách tisku. Jsou tak pro příjemce dobře dostupná, aby si mohli svou zásilku vyzvednout třeba cestou z práce nebo během víkendového nákupu,“ říká Eva Děkanová.

Více informací na: www.geis-group.cz 

(tz)