Product.jpgKukuřičné lupínky jsou pro řadu domácností automatickou součástí snídaně. Do Česka přichází se svými produkty známá značka Kellogg´s, kterou si spousta Čechů doposud musela objednávat jen přes internet nebo dovážet od známých. Kellogg´s je jedna z nejprodávanějších a nejoblíbenějších značek nejen v USA, ale po celém světě.

„Kromě klasických Kellogg´s cornflakes půjde také o medem a oříšky ochucené unikátní rýžové Choco Krispies a Frosties. Další cereálie, jako například Chocos a Special K již zalistovaly řetězce Tesco a Billa," uvedl Radek Hovorka, National Account Manager z firmy Rafinanz Orbico, která k nám výrobky Kellogg´s importuje.

Zejména ženy, které vyznávají zdravý životní styl, ocení řadu Special K, což jsou vícezrnné křupavé lupínky z rýže, pšenice a ječmene. Tyto lupínky jsou významným zdrojem vlákniny, železa a sedmi vitaminů. Navíc obsahují méně než 2 % tuku. Děti si zase zamilují rýžové burisony s pořádnou porcí čokolády. Choco Krispies, kukuřičné lupínky s maskotem tygrem Tonym Frosties nebo čokoládové Chocos. Samozřejmě na trhu nebudou chybět standardní Kellogg´s Corn Flakes, zákazníci si mohou vybrat i variantu s oříšky a medem.

Američan W. K. Kellogg změnil před více než sto lety způsob snídání, když při opékání kukuřičných zrn objevil, že se z nich staly křupavé lupínky. Cereálie Kellogg´s se záhy po uvedení na americký trh staly velmi oblíbené a dodnes patří nejen v Americe mezi jedničku na trhu. V Česku jsou k dostání v obchodech Tesco a Billa a vybraných prodejnách nezávislého trhu.

(tz)