bazen_terasa_male.jpgTmavě hnědé odstíny se tradičně řadí mezi nejžádanější barevné varianty, které čeští stavitelé a investoři proto nejčastěji volí pro své terasy. Český výrobce WPC - Woodplastic proto pro ně připravil, jako spontánní reakci, speciální terasové prkno Forest Plus Palisander. Jde o terasy s moderním embosovaným povrchem, nyní navíc v tmavě hnědé barvě Palisander s černým žíháním. Za zajímavou barvu v kombinaci s ekologickým materiálem tyto terasy získaly letos ocenění Grand Prix.

Terasy Forest Plus Palisander jsou díky hebkému, vlastně „forestovému" povrchu v kombinaci s čokoládovou barvou obohacenou o černé žíhání na českém trhu zcela výjimečné a jak se zdá, tak sklízí proto již od počátku zaslouženou pozornost. Český výrobce WPC - WOODPLASTIC a.s. (www.woodplastic.cz) je letos, kromě jiných povrchů, odprezentoval na veletrhu For Garden v pražských Letňanech a nazval je „čokoládovými terasami". Hned získal ocenění Grand Prix 2015. Členové poroty cen Grand Prix 2015 ocenili vysokou kvalitu vystavovaného produktu i způsob propagace.

„Na trhu s broušenými prkny z materiálu wood-plastic composite se jedná o jedna z nejtmavších terasových prken. Jemné, nepravidelné žíhání navíc prknu dodává tmavší a přirozenější vzhled," řekla Zuzana Krucká, manažerka společnosti WPC - WOODPLASTIC.

Terasy Forest a Forest Plus navíc patří mezi neoblíbenější zákaznické volby díky svému jemnému embosovanému vzhledu. Hlavními přednostmi prkna je jeho hebký povrch, díky němuž jsou prkna extrémně příjemná na dotek a pro chůzi bosou nohou. Na českém trhu se tak jedná o výjimečnou kombinaci designu i praktických vlastností terasových prken.

Mezi hlavní přednosti nového terasového prkna Forest Plus Palisander tedy patří to, že jde o jeden z nejtmavších, tmavě hnědých odstínů - navíc s černým žíháním, jde o exkluzivní tmavý vzhled i díky jemnému nepravidelnému žíhání; unikátní kombinace barvy a designového embosu na povrchu prkna, která má navíc dlouholetou životnost bez natírání, se zárukou až 25 let.

Barevnou variantu Palisander se žíháním nabízejí i terasy Style Plus (se zcela hladkým, broušeným povrchem se žíháním) a také plotovky 120 Forest Plus či Style Plus. Terasy Forest Plus se žíháním nabízejí i další oblíbené barevné varianty - světle hnědý CEDAR, TEAK nebo cihlová varianta MERBAU.

V čem je ekologický dřevoplast lepší?

Pokud instalujeme plné prkno (tedy bez vnitřních podélných děr, díky nimž se pak časem může zkroutit) od českého licencovaného výrobce, tak je především bezúdržbová. Není třeba ji natírat, složitě čistit, nebo dokonce v létě chladit. I v létě se nepřepaluje jako obyčejné dřevo a je po ní možné chodit, díky hebkému zpracování jde navíc o chůzi příjemnou.
Při zátěži se materiál neničí, uživatel si tedy nezadře si ani třísku, navíc je plně probarvené (www.woodplastic.cz), tedy i při případném škrábnutí se pod povrchem neobjeví nepříjemná bílá rýha.
A pomineme-li až 25letou záruku, tak určitě ale nezapomeňme na jednoduchou instalaci, kterou zvládne každý laik.