Ocenění Českých Podnikatelek - OCP podporuje a oceňuje transparentní firmy s vynikajícími ekonomickými výsledky a zároveň poukazuje na jejich hodnoty a společenskou odpovědnost drženou v rukou českých žen. Strategické partnerství s OCP je jednou z prvních aktivit, kterou ČSOB bude specificky ženy podnikatelky podporovat. Do budoucna se chce ČSOB podílet i na dalších podobných příležitostech a vytvářet pro ženy podnikatelky vhodné podnikatelské prostředí pro jejich rozvoj.

„Projekt Ocenění Českých Podnikatelek jsem založila v roce 2008 a vedlo mě k tomu hned několik věcí. Byla to solidarita k ženám podnikatelkám a přání ocenit je za to, co dokázaly, vytvořily a překonaly. Ukázat veřejnosti, že ženy úspěšně podnikají ve všech sférách byznysu, ať je to těžký průmysl, nebo služby," říká Helena Kohoutová, zakladatelka projektu a dodává: „Z našich analýz vyplývá, že pro ženy je prioritou skloubit osobní a pracovní život. Z 80 % podnikatelky podporují sociální a charitativní projekty. Dá se tedy říct, že ŽENY PODNIKAJÍ S LIDSKOU TVÁŘÍ a svým přístupem kultivují českou společnost a podnikání jako takové. V neposlední řadě jsem si přála zlepšit mediální obraz podnikání a ukázat, kolik šikovných lidí v Česku máme. Věřím, že projekt Ocenění Českých Podnikatelek napomáhá budovat naši národní hrdost."

ČSOB se dlouhodobě zaměřuje na klienty z řad středních a malých firem, protože chápe jejich přínos ekonomice a s tím zároveň rozumí i jejich potřebám. „Partnerství s OCP jako institucí podporující ženy podnikatelky je pro nás strategické, protože počet firem řízených ženami dramaticky roste. Vážíme si žen podnikatelek, které založily, vybudovaly a řídí úspěšné firmy a chceme je podporovat," říká Michaela Lhotková, ředitelka Segmentu Firemního bankovnictví ČSOB. V posledních letech je v této oblasti zaznamenán růst, v dnešní době je evidováno zhruba 18 000 firem, které řídí a vlastní ženy.

Soutěž byla založena v roce 2008. Jejím cílem je podpora českých žen, podnikatelek. Umožňuje ocenit ženy jako osobnosti a poukázat na významné projekty nebo inovace v různých oborech, které české firmy pod jejich vedením přinášejí na český nebo evropský trh. Projekt nehovoří pouze o byznysu a úspěchu, ale i hodnotách a společenské odpovědnosti českých žen a podnikatelského prostředí obecně.

Více o soutěži naleznete na www.oceneniceskychpodnikatelek.cz