Poskytovatel transparentních úvěrů, společnost Cofidis, přichází na český trh s novým produktem partnerských půjček. Ty umožňují lidem získat společně vyšší částku peněz a dosáhnout na výhodnější podmínky, než pokud by o půjčku žádali samostatně.


Z posledních průzkumů společnosti Cofidis vyplynulo, že Čechům dává největší smysl úvěr na bydlení, vybavení domácnosti, pořízení automobilu či domácích spotřebičů. Nejčastější a zároveň nejsmysluplnější úvěry jsou na komodity, které lze dlouhodobě využívat a většinou jsou určené pro sdílení párem či celou rodinou. „Právě pro tuto cílovou skupinu jsme připravili partnerské půjčky, které umožní zrealizovat rodinné plány za výhodnějších podmínek,“ říká Cyril Křůpala, obchodní a marketingový ředitel společnosti Cofidis.

Oproti standardnímu spotřebitelskému úvěru u stejného poskytovatele je v případě partnerské půjčky úroková sazba výhodnější v průměru o 26 %. Výhodou partnerské půjčky je zároveň rozložení míry zodpovědnosti a snížení rizika neschopnosti splácet.    

 Pro partnery i manžele

Dle statistiky sčítání lidu z roku 2011 žije přes 40 % mužů a žen ve svazku manželském. Stále početnější jsou také páry, které žijí ve společné domácnosti, ale nejsou oficiálně sezdáni. Právě pro tyto skupiny připravil Cofidis tzv. „Partnerskou“ půjčku. Ta je ideální pro sdílené projekty, rekonstrukci domácnosti či pořízení auta. Zažádat si o ni mohou společně dva lidé žijící ve společné domácnosti a určena je především pro manžele a partnery.

Partnerská půjčka nabízí možnost dosáhnout na částku až o 19 % vyšší oproti standardnímu spotřebitelskému úvěru u Cofidisu. Díky partnerské půjčce si lze půjčit například 120 tisíc korun se zvýhodněným úrokem ve výši 9,9 %.     

Řešení pro novomanžele

Ještě výhodnější úvěrové podmínky jsou připraveny pro novomanžele, od jejichž sňatku uplynuly nejvýše dva roky. Ti si mohou v Cofidisu vzít Novomanželskou půjčku například na částku 200 tisíc korun se sníženým úrokem 8,6 %. „Každoročně uzavře v Česku sňatek přibližně 45 tisíc párů, kteří spolu většinou sdílí domácnost, plánují její plné vybavení, založení rodiny, rekonstrukci či koupi rodinného vozu. Právě pro tuto skupinu je určena Novomanželská půjčka od Cofidisu,“ uzavírá Cyril Křůpala.

COFIDIS je silná mezinárodní finanční skupina, která působí na českém trhu již od roku 2004. Nyní je zastoupena v 8 evropských zemích. Společnost COFIDIS s.r.o. se specializuje na poskytování spotřebitelských úvěrů a nabízí svým klientům a obchodním partnerům širokou paletu finančních produktů. Výhodná úvěrová nabídka, dlouhodobé zkušenosti a individuální přístup řadí COFIDIS mezi značkové společnosti v oblasti nebankovních úvěrů.