foto_epilace_mediestetik.jpgJaro je tady a s ním začíná sezóna odhalených těl. V ordinacích dermatologů po celé republice přibývají ženy, a v dnešní době i čím dál více mužů, kteří chtějí řešit každodenní nepříjemnost v podobě holení jednou provždy. Pravidelná epilace je stojí spoustu času, energie a v přepočtu na spotřebované žiletky i peněz. Fenomén potvrdili i lékaři na pražské klinice estetické medicíny Mediestetik, která vlastní certifikovaný laser na trvalou epilaci.

Odstranit depilací chloupky pod nosem, na bradě, v podpaží, tříslech a klíně, na lýtkách a stehnech vyjde jen za jeden rok na několik tisíc korun. V období několik desítek let, kdy ženy i muži depilaci podstupují, jsou částky enormní. Přitom trvalá epilace v přepočtu nepřijde vůbec draho. „Trvalé odstranění chloupků pomocí laseru Candela GentleLase v podpaží se pohybuje okolo 1750 korun," ilustruje na jednom z častých zákroků cenu MUDr. Helena Reisingerová z kliniky estetické medicíny Mediestetik.

Doplňuje, že pro úplné odstranění nežádoucího ochlupení je vhodné cyklus procedur zopakovat. „Během jednoho zákroku je zničeno cca 80 procent chloupků ve stádiu růstu, z nichž 30-40 procent je zničeno trvale a nedochází k obnově jejich růstu. Proto je ideální absolvovat v rozmezí jednoho až dvou měsíců tři procedury laserové epilace," vysvětluje dermatolog MUDr. Reisingerová z kliniky Mediestetik. Laser Candela GentleLase je certifikovaný na permanentní redukci chloupků. Efekt epilace je tedy na rozdíl od necertifikovaných přístrojů opravdu zaručený.

Epilace laserem

Laserová epilace je forma opravdu trvalé epilace, a to díky odstranění ložiska růstu ochlupení. Laserový paprsek proniká do zárodečného ložiska a vyvolá tepelné zničení vlasové cibulky. Princip epilace laserem GentleLase nespočívá v působení laserového záření na každý chloupek zvlášť, ale je vždy ošetřen určitý úsek pokožky, který má průměrnou velikost 18 mm². Kompletní doba trvání epilace je tedy velmi krátká v závislosti na velikosti ošetřované plochy. Např. pro oblast bikin trvá epilace GentleLasem pro ilustraci cca 10 minut, epilace horního rtu vyžaduje 2 minuty, epilace obou předloktí trvá maximálně 20 minut.

Pomoc proti onemocněním

Laserová epilace pomáhá také při onemocněních, jejichž následkem je nadměrné ochlupení. Jednou z nich je takzvaný hirsutismus a rovněž hypertrichóza.

Foto: Trvalou epilaci podstupují ženy i muži. Zdroj: Mediestetik

www.mediest.cz