5retro-veci.jpgOprašujeme módní trendy našich rodičů, pouštíme si hity z mládí a znovuobjevujeme recepty či bylinnou medicínu po prarodičích. V dobách minulých se zkrátka dá najít množství praktických vychytávek, které si v jejich moderní verzi (znovu) zamilujeme.

1. Vůně levandule
Ne nadarmo sbíraly a sušily naše babičky levanduli, bylinu s omamnou vůní. Levandule si totiž dovede poradit se stresem, nespavostí, bolestmi hlavy a dalšími neduhy, kterými dnes trpí čím dál více z nás. Zázračné účinky levandule v moderní, avšak stále přírodní podobě si můžete dopřát díky francouzské kosmetice L´OCCITANE. Ta má v nabídce celou škálu levandulových produktů včetně levandulové vůně na polštář pro klidný spánek a relaxaci.

2. Mladá po vzoru hraběnky Báthoryové
Tohle už je sice hodně staré retro, ale určitě znáte legendu o hraběnce Báthoryové. Aby se udržela mladá a svěží, koupala se v krvi mladých panen. Vy se však kvůli dokonalému vzhledu nemusíte uchylovat k takto drastickým metodám. Stačí zajít na RegenPlazmu, metodu, která vás omladí za pomoci vlastností vaší krve. Vrátit čas nazpět a ubrat pěkných pár let vám bezbolestně dovedou na pražské klinice Mediestetik.

3. Kouzlo telefonního sluchátka
Vzpomínáte na dobu bez mobilů, kdy jste při obědě, v tramvaji nebo u vína s přáteli nekoukala co pět minut na displej mobilu, protože si vaši pozornost vyžaduje Whatsapp, Facebook a další aplikace? Na dobu, kdy jste v baru rozdávala telefonní číslo na ubrousku? Že má pevná linka své kouzlo, vědí i legendární filmové hrdinky Carrie Bradshaw nebo Bridget Jones. Pokud se k nim chcete přidat a zvedat opravdové telefonní sluchátko, zkuste třeba výhodnou bezdrátovou pevnou linku od U:fona.

4. Mydliny z klasického mýdla
Pamatujete na klasická mýdla, která dokázala vytvořit bohatou pěnu a nevysušovala pleť? Dnešní sprchové gely sice hezky voní, ale jsou plné chemie a pleť často zanechávají podrážděnou. Zkuste je vyměnit za klasické mýdlo od značky Carun. Nadchne Vás tím, že je 100% vegan - základem je BIO kokosová báze, dále obsahuje přírodní pečující látky jako konopný olej, aloe vera, rakytník a kurkumu. Je vhodné i pro nejcitlivější pokožku náchylnou k alergickým reakcím.

5. Hračky z dětství
Retro má nostalgické kouzlo i pro muže. Chcete-li tip na originální dárek pro partnera, pořiďte mu sadu vysílaček ZTE G-420, s nimiž se vrátí do dob, kdy si hrál na tajného agenta, vojáka nebo policejní komando. Vysílačky v odolném outdoorovém provedení mají rozměry mobilního telefonu a jejich výhodou je, že nemají dosah jen na krátkou vzdálenost, ale po celé republice. Jako jediný v rámci své sítě provozuje PTT vysílačky mobilní operátor Air Telecom.

(tz)