Deichmann_TK_10 let_foto 2.jpgLetošní rok je pro společnost Deichmann jubilejním hned v několika ohledech. Mateřská společnost se sídlem v německém Essenu slaví celých 100 let své existence. Má za sebou výrazný příběh, ve kterém má své místo kvalita, rodinné hodnoty, vstřícnost vůči zákazníkům i zaměstnancům a také cit pro sociální potřeby světa. Za celých 100 let Deichmann nikdy nezměnil svou filozofii - je stále rodinnou firmou se silným zázemím a vlastními finančními prostředky, jež uplatňuje při svých investicích, a to bez cizí pomoci.

Ale je to rok významný i pro naši republiku. Přesně před deseti lety byl otevřen první obchod s obuví Deichmann v Česku. Mezitím i v posledních letech, kdy se ekonomice příliš nedařilo, zůstali lidé obuvi Deichmann příznivě nakloněni a postarali se o hospodářský růst společnosti. A díky těmto úspěchům se v České republice podařilo otevřít prodejnu s pořadovým číslem sto. Nachází se na exkluzivní adrese v ulici Na příkopě 9/11 a potěší zákazníky příjemnou atmosférou, stylem a kvalitními výrobky za velice příznivé ceny, jež podtrhují ženskou krásu a mužský šarm.
Všichni zákazníci jistě ocení, že celých 15 % kolekce je navrhováno pro český trh. A co je tajemstvím příznivých cen? Společnost Deichmann se snažila vyhnout zbytečnému množství zprostředkovatelů. Místo toho svou obuv vyrábí u obchodních partnerů, kteří dokáží splnit kvalitativní i cenové požadavky a zároveň se drží kodexu chování společnosti - hledí se tedy také na lidské podmínky pro zaměstnance, kteří obuv vyrábí. Je to stá pobočka Deichmannu, která se nyní může starat o to, aby se naše chodidla měla jako v bavlnce.
Společnost neodebírá jen standardní kolekce, ale rovněž prostřednictvím svých designérů a techniků vytváří vlastní návrhy, které pak u svých dodavatelů nechává vyrábět. Inspiraci sbírají ve světových centrech módy - Paříži, New Yorku, Miláně i mezi mladými originálními lidmi a začínajícími módními návrháři. Své si v prodejnách najde tedy i nanejvýš uvědomělý zákazník, ať už jde o módního znalce, finančně zodpovědného člověka nebo toho, komu záleží na blahu lidí podílejících se na výrobním procesu. Zákazníci se zde, jako v ostatních prodejnách, setkají s vnitřní koncepcí Rock-Room, tedy vždy najdou celý pár v žádané velikosti. Obuv si mohou v klidu vyzkoušet a ušetřit tak čas s dotazováním a čekáním na vytoužený pár.

Společnost Deichmann nezapomíná ani na sociální rozměr lidského bytí a podnikání. Snaží se pomáhat potřebným v rozvojových zemích světa. Zprostředkovává lidem lékařskou péči, vzdělávací programy a organizuje pomoc, dojde-li k pohromě. Pomáhá ve všech zemích, kde má své pobočky. V loňském roce DEICHMANN-OBUV s.r.o. peněžitým darem 500 000 Kč podpořil renovaci střešní a stropní konstrukce domu ELIM v Hranicích na Moravě, který je v první řadě určen lidem bez domova a matkám samoživitelkám snažícím se o prosazení svých práv.
Kateřina Šimková