Pozvánka GHMP: V Domě U Zlatého prstenu bude k vidění soubor fotografií Jana Bigase s názvem Kdesi mezi lesy

31. 1. - 3. 3. 2013

Dům U Zlatého prstenu, Týnská 6, Praha 1

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Výstava představí soubor fotografií rodáka z Českého Krumlova, který volně navazuje na diplomovou práci Znamení. Vstup je zdarma.

Praha, 24. leden 2012 - Galerie hlavního města Prahy představí soubor fotografií Jana Bigase (*1986, Český Krumlov) nazvaný Kdesi mezi lesy, který volně navazuje na diplomovou práci Znamení. Námětem snímků, zachycujících stopy lidské přítomnosti v přírodě, je osobní příběh, který může v mysli diváka vyvolat pocit něčeho už dříve prožitého či viděného.

Jan Bigas jej popisuje: „Chtěl jsem se ve fotografiích ponořit hlouběji, dostat se více pod povrch, nalézat fiktivní, mou představivostí definované situace.\"

Jan Bigas absolvoval v roce 2012 v ateliéru fotografie na Vysoké škole uměleckoprůmyslové.

Datum konání výstavy: 31. 1 - 3. 3. 2013
Místo konání výstavy: Dům U Zlatého prstenu, Týnská 6, Praha 1
Otevírací doba: út-ne 10.00-18.00
Kurátorka: Monika Doležalová
Vstupné na výstavu: zdarma
Autorská prohlídka s Janem Bigasem: čt 21. 2. v 17.00
Bezbariérový přístup zajištěn (všechna patra).
Další informace: www.ghmp.cz

 

O Galerii hlavního města Prahy
Galerie hlavního města Prahy, po Národní galerii druhá nejvýznamnější v České republice, byla založena 1. května 1963. Bylo jí uloženo shromažďovat, odborně ochraňovat, vědecky zpracovávat a spravovat české umění 19., 20. a 21. století. Více informací o galerii naleznete na http://ghmp.cz.