Jako jediná stavební spořitelna u nás zaznamenala Raiffeisen stavební spořitelna výrazný nárůst počtu nových smluv a celkem jich přidala do svého portfolia více než 135 tisíc. Ve srovnání s rokem 2011 jde bezmála o pětinový nárůst, což se odrazilo i ve výsledcích v průběhu roku, kdy si po dobu tří měsíců držela v počtu smluv postavení jedničky na trhu stavebního spoření. Úspěch však zaznamenala také v oblasti úvěrů, neboť poskytla téměř 13,5 tisíc úvěrů v celkové výši 7,6 miliard korun a v objemu poskytnutých úvěrů se tak vrátila na druhé místo.

Meziroční srovnání

Po tři měsíce v roce 2012, konkrétně v srpnu, září a říjnu byla Raiffeisen stavební spořitelna jedničkou na trhu v počtu nově uzavřených smluv včetně navýšení cílové částky. Ten ze 116 tisíc v roce 2011 narostl na 135 tisíc v roce 2012. Raiffeisen stavební spořitelna je tak jedinou stavební spořitelnou, které v roce 2012 nezanedbatelně stoupl počet nově uzavřených spořicích smluv. Cílová částka těchto smluv se zvýšila ve srovnání s uplynulým rokem o více než tři čtvrtiny, a to na hodnotu 53 miliard korun.

V loňském roce poskytla Raiffeisen stavební spořitelna také o téměř 2 procenta více úvěrů, objem úvěrů vzrostl dokonce o 16,5 procenta.

„V obchodě se nám v roce 2012 dařilo. Osvědčila se naše produktová nabídka a zejména její zjednodušení v oblasti úvěrů. V duchu hesla „K bydlení jednoduše" je výběr toho správného úvěru pro klienty nyní rychlejší a snazší. Svou pozitivní roli jistě sehrály i v průběhu roku probíhající marketingové akce či vytvoření zvláštní nabídky úvěrů vhodných pro ekologicky šetrné a energeticky úsporné bydlení, které poskytujeme v rámci našeho EKOprogramu. Dosažené výsledky potvrzují, že je stavební spoření stále živý a vyhledávaný produkt," říká Jan Jeníček, generální ředitel Raiffeisen stavební spořitelny.

(tz)