téma: Účinnost enzymatických peelingů

Dotaz: Slyšela jsem, že enzymatické peelingy jsou efektivnější než ty mechanické. Je tomu opravdu tak? 

- Andrea D.

portrait 3512591 1920 edDoporučení Aleny Kimlové:

Enzymatický peeling jde více do hloubky

Účinné složky enzymatických peelingů působí v pokožce hlouběji než peelingy mechanické. Postupně rozvolňují mezibuněčnou soudržnost a umožňují tak intenzivnější odstranění odumřelých buněk z hlubších vrstev pokožky. Pomáhají nastartovat rychlejší buněčnou obnovu a velmi účinně projasňují a stimulují pokožku. Jsou mnohem citlivější alternativou chemických peelingů, u kterých dochází k určitému popálení a podráždění pokožky.

Opatrní buďte také v případě podrážděné pokožky

Enzymatické peelingy se většinou nepoužívají každý den, neboť obsahují enzymy, které jsou v pokožce aktivní několik dnů. Jsou vhodné pro každý typ pleti, ale nepoužívají se v případě silně podrážděné nebo přecitlivělé pokožky.
Mechanické peelingy působí pouze na povrchu pokožky. Pomocí drobných částic, které jsou zabudované v krému nebo gelu, se mechanicky uvolňují buňky, které již zcela ztratily jádro a jsou naplněny pouze keratinem. Díky mechanickému působení dochází i ke stimulaci pokožky, k intenzivnějšímu prokrvení a tím přivedení okysličené krve plné důležitých živin nezbytných pro pokožku.

Peeling vybírejte podle toho, jakého účinku si přejete dosáhnout

Při výběru peelingů je třeba sáhnout po přípravku, který bude naší pokožce vyhovovat se zřetelem na to, čeho chceme dosáhnout. Peelingy používáme jednak za účelem zjemnění a oživení pokožky, ke zvýšení a urychlení účinků LotionAuxAcedesDeFleurs BB ednásledně aplikovaných produktů, ale i na zlepšení stavu nepravidelně pigmentované pleti. Enzymatické peelingy se často používají i k uvolnění mazových zátek a komedonů.
Velmi dobrou zkušenost mám s enzymatickým peelingem Lotion Aux Acides De Fleurs od francouzské kosmetiky GERnétic. Využívá jemných výtažků z květů frézie, ibišku a lilie, nedráždí pokožku, hydratuje a lze ho dokonce využít i na omlazení a citelné zjemnění pleti.

Pokud preferujete spíše mechanické peelingy a jste majitelkou jemnějšího typu pokožky, vyzkoušejte z kosmetiky GERnétic velmi příjemně parfemovaný produkt Nettoyant Gommant Marin. Přípravek lze použít i na jemnou pokožku kolem očí, která je po aplikaci krásně vypnutá a projasněná. Během aplikace peelingu Nettoyant Gommant Marin se do pleti vstřebávají minerální látky získané z mořských řas, které přinášejí energii a vitalitu.

Je-li pokožka silnější, s jasně viditelnými póry, můžete si dovolit peeling s hrubší strukturou. Peelingový krém Ger Peel od GERnétic je určený právě na tyto typy pleti. Kromě brusné složky obsahuje mandlový olej a výtažky z alantoinu, má zklidňující a antibakteriální charakter. Odstraněním odumřelých buněk se zlepšuje průchodnost kůže a okysličování buněk.

Mechanické peelingy provádíme dle potřeby, u jemnějších pletí postačí většinou jedenkrát za 1-2 týdny, u silnějších pletí může být častější. Vždy však postupujeme citlivě, jemným přítlakem krouživými pohyby nanášíme daný přípravek na ošetřovanou plochu. Mechanické peelingy musíme vždy odstranit z pokožky a následně pleť ošetřit příslušným krémem.

 

Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka značky GERnétic.Kosmetickou poradnu pro Madam Business připravila Alena Kimlová, hlavní firemní školitelka a ambasadorka značky z Kosmetického studia GERnétic.

Kosmetika GERnétic podporuje:

Dárcovství krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci“ se z.s. Zdraví-Život
Vzdělání dětí s Nadačním fondem Rozum a Cit
Více informací o podporovaných projektech: https://www.gernetic.cz/podporujeme

Časopis Madam Business je mediálním partnerem Setkání Gerneticienne 2020.

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.
GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Image by Pexels from Pixabay

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.
Staňte se našimi fanoušky na https://www.facebook.com/GERnetic.cz
nebo na https://www.instagram.com/gernetic.cz/