téma: Peptidy v kosmetických produktech

Dotaz: V časopisech se v poslední době hodně upozorňuje na aktivní látku – peptidy, které jsou součástí kosmetických přípravků. Co od nich můžeme očekávat?

- Andrea D.

girl 1848947 1920Doporučení Aleny Kimlové:

Co jsou peptidy?

Máte pravdu, že peptidy se staly momentálním hitem kosmetických produktů. Vždy, když vidím v časopise upozornění na tuto novinku, musím se usmát. Pracuji s kosmetikou, která má padesátiletou tradici a peptidy, jako aktivní složku svých krémů, používá od samého počátku.
Peptidy jsou chemické sloučeniny organického původu, které vznikají spojením několika aminokyselin peptidovou vazbou. Mohou se vyskytovat v různých formách a svou aktivitu tudíž mohou rozvíjet různými směry. Jedná se vlastně o jakési signální molekuly – buněčné posly, které ovlivňují aktivitu různých buněk. Stimulují je k vyšší činnosti, k vyšší produkci potřebných látek. 
 

Jakými účinky na pokožku se peptidy vyznačují?

Pro pokožku jsou peptidy velmi důležité ke zpomalení procesu stárnutí, intenzivnější regeneraci a reparaci. Dokážou pokožku omladit, zpevnit, vypnout a celkově ozdravit. Ráda bych v této souvislosti upozornila na peptidový buněčný stimulátor, který jsem si velmi oblíbila nejen já, ale i mé klientky, které ho nazývají „živou vodou“. Jedná se o přípravek Mito Spécial+  od kosmetiky GERnétic.  Sofistikované aktivní sérum obsahuje mimo přírodního antiradikálního a antioxidačního komplexu a četných aminokyselin, peptidy v koncentraci 100 mg/kg. To je velmi vysoká koncentrace, 

Mito special 2018

která je schopna intenzivně iniciovat syntézu kolagenu důležitého pro pevnost pokožky. Anti-ageingový efekt a celkové oživení pleti jsou během krátké doby zcela citelné a zřetelné.
Peptidy jsou pro pokožku tedy velmi důležitou složkou. Zcela evidentně redukují vrásky v jejich hloubce a šíři, přináší pokožce mnohem vyšší pevnost, vitalitu a obnovují tak mladistvé kontury.

Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka značky GERnétic.Kosmetickou poradnu pro Madam Business připravila Alena Kimlová, hlavní firemní školitelka a ambasadorka značky z Kosmetického studia GERnétic.

Kosmetika GERnétic podporuje:

Dárcovství krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci“ s z.s. Zdraví-Život
Vzdělání dětí s Nadačním fondem Rozum a Cit
Více informací o podporovaných projektech: https://www.gernetic.cz/podporujeme

Časopis Madam Business je mediálním partnerem Setkání Gerneticienne 2020.

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.
GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Image by Pexels from Pixabay

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.
Staňte se našimi fanoušky na https://www.facebook.com/GERnetic.cz
nebo na https://www.instagram.com/gernetic.cz/