summer 4246927 1920

téma: Přesušená pokožka po létě

Dotaz: Po letních měsících mám nepříjemný pocit přesušené, hrubé a přecitlivělé pleti. Potřebovala bych intenzivní hydratační krém. Můžete mi nějaký doporučit?

- Jana G.

Doporučení Aleny Kimlové:

Rozdíl mezi suchou a dehytrovanou pokožkou

Váš problém s pokožkou nelze vyřešit pouze intenzivním hydratačním krémem. Nejdříve by bylo třeba posoudit, zda se u Vás jedná o suchou nebo dehydrovanou pokožku. Suchá pokožka se projevuje nedostatečnou produkcí lipidů (kožního mazu). Pokožka je matná, hrubá, šupinatá a křehká. Neumožňuje vytvoření kvalitního lipidového filmu, který představuje první ochrannou bariéru. Suchá pleť má pak zvýšenou tendenci k tvorbě předčasných vrásek a vadnutí, což není jistě žádoucí. Příčinou může být genetická predispozice, nedostatečná péče a ochrana, postupující věk, nepřiměřené opalování, ale též užívání některých léků, které snižují produkci kožního mazu. 
Dehydrovaná pokožka se projevuje nepříjemným pnutím, někdy i pálením, nepřiměřeným červenáním a zvýšenou citlivostí na vnější i vnitřní podněty. Příčinou je rychlý a nadměrný únik vody z povrchových vrstev pokožky a nedostatečná kompenzace vody ze střední vrstvy kůže – škáry. Škára je pro vzhled a správnou hydrataci pokožky nesmírně důležitá, neboť je zásobárnou vody pro povrchové vrstvy kůže. Aby byl ve škáře dostatek vody, je důležité dodržovat pitný režim. 

Kombinace obou problémů: Když se suchá pokožka potká s dehydratací

Vzhledem k pocitům, které na pleti popisujete, se zřejmě jedná o kombinaci obou problémů. To bývá po slunečných měsících dost časté. Nedostatek kožního mazu je příčinou špatné buněčné soudržnosti a vytváření nekvalitního ochranného kožního filmu. To umožní rychlejší odpařování vody z pokožky a její postupnou dehydrataci. Proto je nutné v tomto případě pečovat o pokožku komplexně a ošetřit současně oba problémy. Základ péče tvoří kvalitní noční regenerační a denní ochranný krém a samozřejmě odpovídající čisticí přípravky.

Napravte škody na suché pokožce a chraňte ji před ztrátou vlhkosti

Začněte peelingem obličeje

K vyvážení funkcí pleti bych doporučila jako první krok, ošetřit pleť jemným peelingem. Ten odstraní nečistoty, a hlavně odumřelé buňky z povrchu pokožky, které mají tendenci na pokožce ulpívat. Zvláště po letních měsících, kdy je pokožka opálená. Peeling pokožku zjemní a umožní i snadnější vstřebávání aktivních látek, kterými budete Váš problém řešit. Určitě vyzkoušejte jemný peelingový přípravek Nettoyant Gommant Marin. Má měkkou a kulatou brusnou složku, je k pokožce velmi šetrný, pleť projasní, a navíc ji obohatí o důležité minerální složky. Lze ho použít i na okolí očí.

Regeneraci nechte na noc

Dalším krokem je pravidelné používání nočního krému s mastnou texturou. Doporučuji Vám používat večer regenerační krém Synchro, který dodá dostatečné množství lipidů i regeneračních látek. V případě, že je Váš věk vyšší než 55 let, vyzkoušejte krém Cytobi. To je komplexní výživný a regenerační krém pro zralou pokožku. Bohatá textura krému, ušlechtilé oleje ze sladkých mandlí, měsíčku, sóji, oliv a třezalky působí na všech úrovních pokožky a vytváří okamžitě pocit zklidnění a hebkosti pleti. Oba přípravky podpoří buněčnou soudržnost a posílí kožní bariéru. 

Chraňte se před vnějšími povětrnostními vlivy

Během dne je třeba pokožku ošetřit denním krémem, který chrání před povětrnostními vlivy. Vyzkoušejte přípravky Tropo Plus, Symbiose nebo Base de Jour Marine. Tyto denní krémy se okamžitě vstřebají, neobtěžují leskem, aktivní složky přitahují vodu ze škáry směrem k povrchu a podporují dobrou hydrataci. Lze se na ně bez problému nalíčit. Navíc chrání pleť před případnou alergií na líčidla.

Dopřejte suché a dehydrované pokožce extra péči

Hydrataci pleti můžete urychlit intenzivní hydratační kúrou, která spočívá v aplikaci hydratační masky Hydra Ger čtyři dny po sobě jdoucích, pak se dva dny vynechají a celý postup se opakuje. Tato kúra je téměř návyková. Moje klientky se k ní pravidelně vracejí, neboť si osvěžení, zjemnění a oživení pokožky které vnímají po odstranění masky, rychle zamilovaly. Chcete-li svoji pleť opravdu rozmazlit, vyzkoušejte revitalizační a hydratační sérum Cells Life. Luxusní produkt má intenzivní hydratační a zpevňující efekt. Zamezuje odpařování vody z buněk, chrání buňku před ztrátou regeneračních látek, přitahuje potřebnou vodu ze škáry k povrchu. Zároveň stimuluje produkci kolagenu a elastanu, zvyšuje objem pokožky, zpevňuje a vyhlazuje vrásky. 

Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka značky GERnétic.Kosmetickou poradnu pro Madam Business připravila Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka a ambasadorka značky z Kosmetického studia GERnétic.

Kosmetika GERnétic podporuje:

Dárcovství krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci“ s z.s. Zdraví-Život
Vzdělání dětí s Nadačním fondem Rozum a Cit
Více informací o podporovaných projektech: https://www.gernetic.cz/podporujeme

Časopis Madam Business je mediálním partnerem soutěže profesionálů Hvězda GERnétic Česko 2019

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.
GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Image by Pexels from Pixabay

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.
Staňte se našimi fanoušky na https://www.facebook.com/GERnetic.cz
nebo na https://www.instagram.com/gernetic.cz/