adult 1851459 1920 web

téma: Pigmentové skvrny

Dotaz: Celou zimu jsem likvidovala tmavé skvrny na pokožce v obličeji. Podařilo se, ale přes léto se mi opět objevily. Jak je to možné?

- Daniela Č.

Doporučení Aleny Kimlové:

Pigmentové skvrny se mohou vracet

Bohužel, pokud pokožka trpí nepravidelnou pigmentací, většinou se tento problém vrací. Příčinou může být vrozená dispozice (v některých místech pokožky je uloženo více buněk produkujících kožní barvivo s vyšší aktivitou), užívání některých léků včetně hormonální antikoncepce, těhotenství, hormonální nerovnováha, postupující věk, příliš dlouhý pobyt na slunci atd. Je vhodné se zamyslet, zda by některá z příčin nešla odstranit.

Aby to nebyl běh na dlouhou trať

Odstraňování pigmentových skvrn je složitý a dlouhodobý proces, proto je nutné dodržovat určitá pravidla, která pokožku před opětovným vznikem skvrn ochrání. Základním pravidlem je ochrana pokožky obličeje před slunečními paprsky, a to i na podzim a v zimě. V letních měsících ochraňujeme pleť při pobytu venku kloboukem, kšiltovkou a samozřejmě kosmetickými přípravky s vyšším faktorem. Vyzkoušejte Melano 30 (SPF 30, vysoká ochrana) nebo Melano 50 (SPF 50, vysoká ochrana). Určitě není vhodné cíleně vystavovat obličej sluníčku.

S odstraňováním hypepigmentace začněte na podzim

Teď v podzimních a zimních měsících, k odstranění stávajících pigmentů, doporučuji používat přípravek Crème Éclaircissante a Sérum Dépigmentant. Vynikající depigmentační produkty obsahují aktivní složky nové generace získané biotechnologickou cestou a účinně tlumí činnost specifických buněk melanocytů. Ty jsou uloženy v bazální vrstvě pokožky a na základě určitých podnětů produkují kožní barvivo. To předávají buňkám (keratinocyty), které se postupně přesouvají k povrchu a zabarvují pokožku.
Sérum Dépigmentant se nanáší pouze lokálně na nejvíce pigmentovaná místa, Crème Éclaircissante na celý obličej, případně, pokud je třeba, na dekolt i krk. Oba přípravky mají lehký slupovací účinek, a tak pravidelná aplikace na očištěnou pokožku každý den ráno a večer přinese velmi rychle projasnění a zmenšení problému. Pigmenty se dají snadněji zalíčit. Dlouhodobější péčí se tón pokožky barevně vyrovná. Přípravek Crème Éclaircissante bych doporučovala v rámci prevence používat i v letních měsících, zamezí návratu tmavých skvrn. Má navíc příjemný hydratační efekt a přináší pokožce komfortní pocit. Do péče by bylo vhodné zařadit i přípravek Melano 15 (SPF 15, střední ochrana). Krém je přímo koncipovaný pro pokožku s nepravidelnou pigmentací. Používá se jako denní krém, nebrání nalíčení.
Odstranění pigmentů můžete urychlit i speciálním ošetřením v kosmetickém salonu. Alginátová maska Peel Off Eclaircissant má značný prosvětlující účinek. A ještě jedna rada – nedoporučuji navštěvovat solária!

 

Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka značky GERnétic.Kosmetickou poradnu pro Madam Business připravila Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka a ambasadorka značky z Kosmetického studia GERnétic.

Kosmetika GERnétic podporuje:

Dárcovství krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci“ s z.s. Zdraví-Život
Vzdělání dětí s Nadačním fondem Rozum a Cit
Více informací o podporovaných projektech: https://www.gernetic.cz/podporujeme

Časopis Madam Business je mediálním partnerem soutěže profesionálů Hvězda GERnétic Česko 2019

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.
GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Image by Pexels from Pixabay

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.
Staňte se našimi fanoušky na https://www.facebook.com/GERnetic.cz
nebo na https://www.instagram.com/gernetic.cz/