girl 2120196 1920

téma: onemocnění rosacea a vhodná kosmetika

Dotaz: Lékařka na kožním oddělení mi diagnostikovala rosaceu. Jaké mohu používat kosmetické přípravky z kosmetiky GERnétic a o jakou kožní chorobu se vlastně jedná?

- Sandra P.

Doporučení Aleny Kimlové:

Co je to rosacea?

Rosacea (růžovka) je poměrně časté chronické onemocnění, odborná literatura uvádí, že tímto onemocněním trpí každý desátý člověk. U žen se rosacea vyskytuje třikrát častěji než u mužů, ale u mužů je průběh onemocnění většinou vážnější. Chorobou trpí spíše lidé se světlou pokožkou. Rosacea je v současné době neléčitelná, ale je možné zvládnout její příznaky a umožnit tak komfortní život.
Rosacea je zánětlivé onemocnění střední části obličeje, které má několik fází. V počátku se v této lokalitě objevují nenápadné přechodné erytémy s postupným vznikem rozšířených žilek. Není-li choroba léčena, dochází ke zhoršování, erytém se stává trvalejším, hlubším, vyskytují se drobné záněty, pupínky, vřídky, pleť svědí, pálí. Při rozvinuté formě, tzv. Rosacea conglobata, může být postižena i pokožka na čele a oči (zánět spojivek, zánět očního víčka…). Velkým problémem je i zbytnění vaziva a mazových žláz, jenž především u mužů, způsobí ztluštění pokožky v oblasti nosu, tzv. rhinopfyma.

Jakou kosmetiku mohou lidé s rosaceou používat?

Onemocnění rosaceou má většinou svá klidová a akutní stádia. Akutní stádium je třeba řešit s lékařem, osvědčila se antibiotika a různé lokální přípravky. V klidovém stádiu můžeme využít ke zlepšení stavu pokožky vybrané kosmetické produkty. Nelze ale používat velmi aktivní krémy a séra, neboť pokožka je hypersenzitivní! Bylo by vhodné, aby přípravky k ošetření obličeje vždy doporučovala kosmetička podle aktuálního stavu pokožky.
Ke zmírnění projevů této nepříjemné choroby je také třeba režimových opatření – omezit horké nápoje, alkohol, ostré koření, chránit obličej před sluncem, nechodit do sauny, nekouřit. U žen, pokud je to možné, nepoužívat hormonální antikoncepci. Vyvarovat se všemu, co vede k prokrvování pokožky. Choroba může reagovat též na psychický stav.

S kosmetikou GERnétic je vhodné začíát v klidovém stádiu

Z kosmetiky GERnétic se při onemocnění rosaceou velmi osvědčily dva produkty. Přípravek Vasco a regenerační krém Synchro. Vasco, díky rostlinným výtažkům (heřmánek, proskurník, třezalka, šalvěj) a mandlovému oleji zvláčňuje a zklidňuje pleť, působí na zpevnění vaskulární sítě. Synchro vyživuje, regeneruje a zvyšuje celkovou toleranci hypersenzitivní pleti.
S aplikací těchto produktů začínáme, když je onemocnění v klidové fázi. To je velmi důležité! Pravidelně ráno a večer aplikujeme na očištěnou pokožku celého obličeje nejdříve krém Vasco a po jeho vstřebání malé množství krému Synchro. Pravidelné a dlouhodobé používání vede k oslabení aktivity onemocnění, zmírňuje nepříjemné pocity, zabraňuje vzniku dalších rozšířených žilek a navodí zúžení stávajících cévek. Systematickou péčí lze dosáhnout dlouhodobé klidové fáze, bez akutních stádií, která člověka v běžném životě velmi obtěžují.

Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka značky GERnétic.Kosmetickou poradnu pro Madam Business připravila Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka a ambasadorka značky z Kosmetického studia GERnétic.

Kosmetika GERnétic podporuje:

Dárcovství krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci“ s z.s. Zdraví-Život
Vzdělání dětí s Nadačním fondem Rozum a Cit
Více informací o podporovaných projektech: https://www.gernetic.cz/podporujeme

Časopis Madam Business je mediálním partnerem soutěže profesionálů Hvězda GERnétic Česko 2019

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.
GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.
Staňte se našimi fanoušky na https://www.facebook.com/GERnetic.cz
nebo na https://www.instagram.com/gernetic.cz/