within 3190242 1920téma: péče o pokožku v období menopauzy

Dotaz: Jak působí období menopauzy na pokožku? A jak se mám o ni starat?         

- Jana Ž.

Doporučení Aleny Kimlové:

Pokožka se mění úbytkem hormonů

Tak jako celé naše tělo prochází s postupujícím věkem různými proměnami, tak se mění i naše pokožka. Najednou si všimneme, že už naše pleť není úplně hebká, napjatá, svěží, objevují se hlubší vrásky. Ano, hovořím o pokožce, která se odborně nazývá perimenopauzální. Tedy pokožka žen, které vstoupily do období menopauzy. Toto období začíná kolem 40- 45 let. I když se ještě cítíme ve skvělé formě, mladé a krásné, v našem těle začíná postupně docházet k poklesu ženských hormonů - estrogenů, které mají velký vliv na kvalitu pokožky. 
 
Kůže se celkově ztenčuje, klesá produkce kolagenových i elastinových vláken. To má za následek zhoršení pevnosti a pružnosti pokožky. Kvůli snížení činnosti mazových žláz se snižuje i produkce kožního mazu, narušuje se hydrolipidová vrstva na povrchu pokožky, kůže přestává být vláčná, dochází k jejímu vysýchání.  Postupně je narušena i vrstva kožní bariéry, pokožka je mnohem méně odolná proti zevním vlivům, jako je sluneční záření, vítr, mráz, znečištěné prostředí. Pleť najednou může svědit, pálit, objevuje se pocit pnutí nebo červenání. Především jemná pleť kolem očí často vykazuje podráždění, otoky a nekomfortní pocit. A proto je třeba na tyto změny reagovat. Dopřejte své pokožce pravidelnou péči kvalitními přípravky, používejte aktivní preparáty ve formě séra či jiného aktivního koncentrátu. 

Kosmetika GERnétic: biotechnologie, která bojuje proti předčasnému stárnutí pleti

Vyzkoušejte přípravky ze zlaté řady Les Parfaits od francouzské kosmetiky GERnétic, která je určena právě ženám 40+. Hebký a decentně parfemovaný denní krém La Crème Jeunesse dodá pleti velké množství tolik potřebné Les Parfaits 2018 1280x1031energie, pomůže nastartovat obranyschopnost a odolnost pokožky, eliminuje volné radikály. Samozřejmostí je i kvalitní UV faktor, který ochrání pokožku před poškozením slunečními paprsky. Noční krém La Crème Anti Temps (proti času) bojuje díky obsahu důležitých výživných a regeneračních látek, proti projevům stárnutí. Systematicky doplňuje vitamíny, minerály, stopové prvky a aminokyseliny do buněk, zpomaluje jejich odvyživování a stárnutí, a zachovává pleť svěží a hebkou. Doplníte-li tuto péči ještě reparačním sérem Le Concentré Réparateur, které do řady Les Parfaits patří, pak bude péče naprosto perfektní. Výživné koktejly účinných látek Vaše pokožka bezezbytku zužitkuje a Vy si zachováte dlouhodobě mladistvý vhled. Řadu Les Parfaits lze aplikovat jako kúru 1-2 krát ročně, nebo u žen 55+ je možné tyto přípravky zařadit do pravidelné denní péče. Samozřejmostí by se měla stát i pravidelná návštěva kosmetického salonu. 

Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka značky GERnétic.Kosmetickou poradnu pro Madam Business připravila Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka a ambasadorka značky z Kosmetického studia GERnétic.

Kosmetika GERnétic podporuje:

Dárcovství krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci“ s z.s. Zdraví-Život
Vzdělání dětí „Aby krása duše mohla rozkvést“ s Nadačním fondem Rozum a Cit
Více informací o podporovaných projektech: https://www.gernetic.cz/podporujeme

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.
GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.
Staňte se našimi fanoušky na https://www.facebook.com/GERnetic.cz
nebo na https://www.instagram.com/gernetic.cz/