girl 1848947 1920

téma: učinky aminokyselin na pleť v kosmetických přípravcích

Dotaz: Moje kosmetička velmi zdůrazňovala, že kosmetické přípravky GERnétic, které používám, obsahují aminokyseliny. Jak si mám vysvětlit jejich účinky v krémech?

- Olga S.

Doporučení Aleny Kimlové:

Esenciální aminokyseliny si tělo nedovede vyrobit samo

V přípravcích GERnétic najdeme různé aminokyseliny opravdu velmi často. Aminokyseliny jsou stavebním kamenem bílkovin, podporují opravu a regeneraci buněk, podílí se na tvorbě enzymů, zabezpečují i správné fungování dalších fyziologických dějů, např. schopnost koncentrace nebo klidný spánek. Některé aminokyseliny si organismus dovede vyrobit sám, některé musí získat potravou. To jsou tzv. esenciální aminokyseliny. Organismus je závislý na jejich získání zvenčí. Bohatým zdrojem bílkovin, tedy i aminokyselin jsou maso, mléko, vejce, luštěniny. Aminokyseliny se v těle neskladují, proto je nutný jejich pravidelný příjem. Pestrá a vyvážená strava je základem pro jejich dostatek.

Pleť bez aminokyselin stárne rychleji

Vzhledem k tomu, že se pokožka neustále obměňuje, je pro její vyvážené fyziologické funkce příjem aminokyselin naprosto nezbytný. Při jejich nedostatku bude pokožka předčasně stárnout, budou se tvořit vrásky v mnohem větším měřítku. A protože strava bývá v dnešní době velmi často nevyvážená, vkládají tyto důležité látky v laboratořích GERnétic do svých přípravků. Aminokyseliny najdete téměř ve všech regeneračních přípravcích GERnétic včetně krému Synchro.

UV záření dokáže aminokyseliny v pleti nezvratně poškoditMelano

Důležité jsou i v opalovacích produktech, které jsou v této době velmi aktuální. Při opalování dochází díky působení slunečních paprsků k destrukci pokožky, rychlejšímu stárnutí a tvorbě vrásek. Sluneční přípravky GERnétic z řady Melano obsahují nejen UV filtry, ale zároveň antioxidační a regenerační komplexy včetně aminokyselin. Při používání produktů Melano 15 (SPF 15, střední ochrana), Melano 30 (SPF 30, vysoká ochrana), Melano 50 (SPF 50, vysoká ochrana) bude vaše pokožka v podzimních měsících pořádku.

Aminokyseliny obsahují i krémové masky GERnétic. Aplikace těchto masek v letních měsících pleti velmi prospěje. Projasní, zklidní a eliminují v pokožce nežádoucí následky slunění.

Kvalita pokožky je u veganů ohrožena nejvíce

Nedostatek aminokyselin můžeme pozorovat u striktních veganů, tedy lidí, kteří se živí pouze rostlinnou stravou. Měla jsem možnost tento problém pozorovat u jedné ze svých klientek. Dlouholetá veganská strava se odrazila na pokožce především v povadlosti, kůže byla naprosto nevitální. Vykazovala projevy kůže minimálně o 10 let starší. Regenerace dlouhé roky probíhala velmi omezeně. Po několikaměsíčním používání krému Synchro se stav pokožky na dekoltu, krku a obličeji velmi zlepšil.

Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka značky GERnétic.Kosmetickou poradnu pro Madam Business připravila Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka a ambasadorka značky z Kosmetického studia GERnétic.

Časopis Madam Business je mediálním partnerem odborného workshopu „GERnétic na májových vlnách“
– pouze pro profesionály spolupracující s kosmetikou GERnétic.

Kosmetika GERnétic podporuje:
Dárcovství krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci“ s z.s. Zdraví-Život
Vzdělání dětí „Aby krása duše mohla rozkvést“ s Nadačním fondem Rozum a Cit
Více informací o podporovaných projektech: https://www.gernetic.cz/podporujeme

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.
GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.
Staňte se našimi fanoušky na https://www.facebook.com/GERnetic.cz
nebo na https://www.instagram.com/gernetic.cz/