GERnétic dokáže zabezpečit přirozenou ochranu pH pokožky.

téma: pH pokožky

Dotaz:
V různých časopisech je často zmiňována důležitost správného pH pokožky. Jak mohu toto pH sama ovlivnit a udržet?
- Jana K.

Doporučení Aleny Kimlové:

Povrch pokožky chrání mírně kyselé pH

Povrch pokožky celého těla je pokryt tenkou ochrannou vrstvičkou, kterou označujeme jako hydrolipidový film. Skládá se z olupujících se buněk rohové vrstvy a sekretů mazových a potních žláz. Tato směs se rozprostírá po povrchu kůže a chrání pokožku před vnějšími vlivy a nadměrným únikem hydratace. Kyselost kožního filmu se pohybuje mezi hodnotami 4,5 až 5,5, je tedy mírně kyselé. To zabraňuje množení patogenních mikroorganismů. Bohužel přirozená kyselost kožního filmu je často narušována používáním mycích prostředků a dalších chemikálií (běžná mýdla, šampony, saponáty, různé čistící přípravky…), se kterými přicházíme do styku. I velmi časté mytí obyčejnou vodou nebo pocení například při sportu pH kůže narušuje. Dochází k nadměrnému odmašťování pokožky. To umožňuje množení nežádoucích bakterií a způsobuje tak poškození pokožky, vznik různých ekzémů, erytémů, nepříjemných pocitů svědění a šupení. K obnovení přirozeného kožního filmu dochází samovolně během 5-6 hodin. Mnohem déle pak u malých dětí nebo starších lidí. Během této doby může být pokožka narušena různými patogeny od bakterií až po plísně. Je proto důležité kožní film co nejrychleji obnovit pomocí přípravků k tomu určených.

Obnovit pH pokožky lze pomocí správné kosmetiky

Správné pH pokožky celého těla můžeme udržovat systematickou a pravidelnou péčí. Doporučuji používat šetrné přípravky, které podpoří dobrou hydrataci, doplní do kůže lipidovou složku, posílí kožní bariéru. Tělo po koupeli či Krém Tropo Plus od GERnétic je vhodný k udržení optimálního pH pokožky. Nyní v praktičtějším balení. sprchování je třeba ošetřit tělovým mlékem nebo krémem. Příjemný zážitek nám v tomto případě přinese produkt Lait Corps Douceur. Jemná emulze s intenzivním hydratačním i zvláčňujícím účinkem a jemnou vůní se rychle vstřebává, zanechává sametovou pokožku. Pro velmi suchou kůži je vhodný též regenerační olej Huile De Beauté.

Při péči o pokožku obličeje je důležitý výběr čisticích přípravků. Vybíráme produkty bez alkoholových příměsí, aby pokožku příliš neodmastily. Čisticí mléko Glyco je jemná emulze, která rozpouští líčidla
i make-up, navíc přináší pleti i důležitou výživnou složku pro zachování hebkosti. Tonikum Fibro dočistí pleť od nečistot rozpustných ve vodě. Oba přípravky přináší pokožce příjemnou vláčnost, energii a nenarušují pH. Noční regenerační krém Synchro regeneruje během noci kožní buňky a rychle vyrovnává kožní film do normálu. Díky ušlechtilým olejům doplní lipidovou složku, včelí vosk má antibakteriální charakter, proto zamezuje množení baktérií. Během dne je nutné pleť chránit před vysušením výběrem z kvalitních denních krémů – Tropo Plus, Base de Jour Marine, Ger Oxy… Tyto přípravky ochrání pokožku bezezbytku před vnějším prostředím, vysušením a podrážděním.

Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka značky GERnétic.Kosmetickou poradnu pro Madam Business připravila Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka a ambasadorka značky z Kosmetického studia GERnétic.

Časopis Madam Business je mediálním partnerem odborného workshopu „GERnétic na májových vlnách“
– pouze pro profesionály spolupracující s kosmetikou GERnétic.

Kosmetika GERnétic podporuje:
Dárcovství krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci“ s z.s. Zdraví-Život
Vzdělání dětí „Aby krása duše mohla rozkvést“ s Nadačním fondem Rozum a Cit
Více informací o podporovaných projektech: https://www.gernetic.cz/podporujeme

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.
GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.
Staňte se našimi fanoušky na https://www.facebook.com/GERnetic.cz
nebo na https://www.instagram.com/gernetic.cz/