Hydratovat pleť v zimě není nebezpečné. Nebojte se dopřát pleti vláhu i v chladných měsících.

téma: hydratace pleti v zimě

Dotaz:

Kosmetička mi v zimě nabídla v salonu intenzivní hydrataci pokožky. Není to nebezpečné? Bojím se, že voda v pokožce zmrzne a pleť poškodí. Jezdíme i na jaře do zimních destinací lyžovat.
 - Anežka P.

Doporučení Aleny Kimlové:

Pokožka v zimě trpí a je přesušená

V zimních měsících se často stává, že se hydratace pokožky vlivem působení mrazu, větru a přechodu ze zimy do tepla, rychle vytrácí. Pokud není pokožka dobře chráněna tenkou lipidovou vrstvou, vodní složka z pleti uniká mnohem rychleji než při pobytu na letním sluníčku. Pleť pak může být flekatá, podrážděná, může svědit, pálit, což vytváří pocit diskomfortu. Zřejmě při diagnostice pokožky kosmetička zaznamenala některé symptomy špatné hydratace, a proto vám hydratační ošetření doporučila. Hydratační kúry se v zimních měsících nemusíte obávat. Pokožka není vodou nasycená jako houba, ale voda je zužitkovávána ke správným fyziologickým funkcím.

Jak dochází k hydrataci pokožky?

Zásobárnou vody pro pokožku je škára. To je střední vrstva kůže, která je vodou zásobována z vnitřku organismu. Proto musíme dodržovat dobrý pitný režim, aby vody v těle bylo dostatek. Ze škáry voda prostupuje směrem nahoru k povrchu pokožky. Chceme-li pohyb vody ze škáry směrem vzhůru urychlit, je třeba aplikovat na povrch pokožky hydratační přípravky, které mají několik funkcí. Některé z aktivních látek přitahují rychleji vodu směrem vzhůru. Další aktivní látky posilují kožní bariéru, aby se voda pod ní déle udržela, lipidová složka se rozprostře po povrchu a také zabraňuje rychlému odpařování vody a chrání pleť před vnějšími vlivy.

Mýty o hydrataci pletiSpeciální sérum GERnétic pro ochranu buněk a hydrataci pleti Mito Special +.

Občas se v některých dámských časopisech dočítám, že v zimě by se měly noční krémy používat ve dne a hydratační krémy jsou doporučovány k aplikaci večer. To není správný postup. Noční krémy mají hutnější konzistenci a obsahují regenerační látky, které pokožka snadněji zužitkuje během odpočinku. Denní krémy jsou lehčí a jsou určeny k ochraně během dne. Pokud denní krémy obsahují vodní složku, ta se ihned po aplikaci na pleť odpaří, takže se nemusíme obávat, že nám na pokožce zmrzne. Během zimního období vybíráme denní krémy s polomastnou texturou, lehčí krémy používáme během jara a léta. Ideálním denním zimním krémem je přípravek Symbiose, v teplých měsících ho můžeme vyměnit za Tropo Plus nebo přípravek Base De Jour Marine.

Jak se postarat o dehydratovanou pokožku?

Je několik možností. Já doporučuji svým klientkám jednak intenzivní hydratační kúru v salonu, na kterou pak navážou domácí péčí. Domácí kúra spočívá v aplikaci hydratační masky Hydra Ger čtyři po sobě jdoucí dny, pak se dva dny vynechají a celý postup se opakuje. Chceme-li pokožce opravdu prospět, zařadíme do ošetření přípravek Mito Spécial+ a Cells Life . Mito Spécial+ aplikujeme na očištěnou pokožku před nanesením masky. Aktivní látky pokožku dokonale nastimulují a zvýší využití účinných látek z masky Hydra Ger. Luxusní sérum Cells Life má intenzivní hydratační a zpevňující efekt. Zamezuje odpařování vody z buněk, chrání buňku před ztrátou regeneračních látek, přitahuje potřebnou vodu ze škáry k povrchu. Zároveň stimuluje produkci kolagenu a elastenu, zvyšuje objem pokožky a vyhlazuje vrásky. Sérum naneseme na pokožku po odstranění masky a aplikaci nočního krému, nejlépe krému Synchro . Během této kúry pokožka okamžitě reaguje zklidněním, zjemněním a projasněním. Mizí nepříjemný pocit pnutí.

Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka značky GERnétic.Kosmetickou poradnu pro Madam Business připravila Alena Kimlová, vrchní firemní školitelka a ambasadorka značky z Kosmetického studia GERnétic.

Kosmetika GERnétic podporuje projekt na získávání dárců krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci". Více na www.zdravi-zivot.eu

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.
GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.
Staňte se našimi fanoušky na https://www.facebook.com/GERnetic.cz
nebo na https://www.instagram.com/gernetic.cz/