Omrzliny, pokožka spálená mrazem, GERnétic, Hydra Ger, Synchro, zimní péče o pokožkuOdpovídá Alena Kimlová
z Kosmetického studia GERnétic

téma: ošetření pokožky spálené mrazem

Dotaz:

Jak mám ošetřovat spálenou pokožku od mrazu?
- Daniela K.

Doporučení Aleny Kimlové:

Jak poznat, zda jde o omrzliny

Poškozením pokožky v zimním období vlivem nízkých teplot trpí především periferní (okrajová) místa těla, tedy tváře, nos, ušní boltce, prsty u nohou a rukou. Příčinou je intenzivní stažení cév. Tkáně se hůře v těchto místech prokrvují, dochází k jejich horšímu okysličení i výživě. Riziko poškození se ještě zvyšuje za pobytu ve větrném a vlhkém prostředí, kdy může dojít k omrzlinám již při teplotách kolem 0°C.
Předpokládám, že u Vás došlo pouze k povrchovému poškození pokožky, a ne ke vzniku omrzlin, při kterém dochází k nevratnému mechanickému poškození buněk. To se projevuje otokem, při intenzivnějších omrzlinách i výskytem puchýřů a vzniku infekce až gangrén. Vzniku omrzlin předchází také palčivá bolest. K ošetření hlubších omrzlin je třeba lékařské péče.

Ošetření pokožky spálené mrazem: krém i pleťová maska

synchro GERnéticPokud dojde pouze k povrchovému poškození svrchní vrstvy pokožky, které se projevuje hlubokým pročervenáním, vysušením, pálením a svěděním kůže, je třeba hned po návratu z pobytu venku nanést na pokožku včetně rtů, popřípadě i ušních boltců vrstvu mastného krému a nechat krém alespoň 20 minut vstřebávat. Zbytky posléze jemně odsát papírovým ubrouskem. Tento proces můžete v případě potřeby, kdy je na pokožce nekomfortní pocit, několikrát zopakovat i v následujících dnech. Nenahraditelným je v tomto případě regenerační krém Synchro od kosmetiky GERnétic, který byl původně vyvinut na popáleniny a kvalitnější a rychlejší hojení kůže. Po aplikaci krému Synchro pocítíte okamžitou úlevu, pokožka se zklidní, přestane pálit, barevně se vyrovná. Pokožku je vhodné ošetřit též hydratační maskou, která rychle a účinně doplní deficit vody v povrchové vrstvě kůže. Vyzkoušejte masku Hydra Ger, která má i zklidňující efekt.

Jak pokožku před mrazem ochránit

Pokud se chystáte na dlouhodobější pobyt venku v chladném počasí, je velmi důležitá prevence poškození kůže a omrzlin. Pokožku obličeje i rukou je nutné před odchodem ven ošetřit mastným krémem, který na jejím povrchu vytvoří bariéru proti rychlému odpařování vody, ochrání před větrem a mrazem. Velmi se osvědčil opět krém Synchro. Jeho hutná struktura se dobře rozprostře po povrchu, ale neobtěžuje přemaštěním. Obsažené látky doplňují do buněk potřebnou výživu a zamezují jejich poškození, naopak je stimulují k regeneraci.
Využívejte oblečení složené z více vrstev, které snáze zabezpečí tepelný komfort, odpovídající obuv (neměla by být příliš těsná), náhradní rukavice a ponožky. Také čepice zamezí velkým ztrátám tepla. Překrývání obličeje šálou nebo šátkem při mrazu a větru má svá úskalí, protože rychle zvlhne a může mít opačné účinky. Využívejte speciálních textilií, které jsou k tomuto účelu určeny.

Péče o dětskou pokožku v mrazech

Velkou pozornost je nutné věnovat v zimním období dětské pokožce, která nemá ještě vyvinuté všechny obranné mechanismy. Před odchodem do mrazivého prostředí je bezpodmínečně nutné pokožku řádně promazat mastným krémem. I u dětské pokožky můžeme použít Synchro. S malými dětmi nechodíme ven, pokud teplota klesne pod -10°C.

Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Kosmetika GERnétic podporuje projekt na získávání dárců krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci". Více na www.zdravi-zivot.eu

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.
GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.
Staňte se našimi fanoušky na https://www.facebook.com/GERnetic.cz
nebo na https://www.instagram.com/gernetic.cz/