IMG 6945

Odpovídá Alena Kimlová 
 
téma: péče o citlivou pokožku v zimě
 
Mám suchou a citlivou pokožku a zimní období je pro mě velmi náročné. Pokožka je často zarudlá, občas pálí, objevují se různé lišeje. Jak mám o pleť pečovat?
Péče o citlivou pokožku v zimních měsících je náročnější, neboť pleť reaguje na normální běžné podněty rychleji a intenzivněji. Je velmi zranitelná nejen vnějšími vlivy, ale i stresem a nesprávnou životosprávou.

Základem kvalitní péče o hyperaktivní pokožku je zabezpečení dostatečné hydratace a zvýšení odolnosti pleti. Správnou hydrataci můžeme zabezpečit dvěma způsoby. Dobrým pitným režimem, neboť hlavní zásobárnou vody pro pokožku je střední vrstva kůže odkud se voda přesouvá k povrchu. Druhým způsobem je výběr odpovídajícího denního krému. Ten by měl být ve vašem případě polomastného až mastného charakteru. Tenký mastný film, který se po nanesení na povrchu pokožky vytvoří, představuje lehkou bariéru a zamezí předčasnému odpařování vody. Doporučuji používat krém Symbiose, jehož polomastná struktura velmi dobře ochrání před rychlou ztrátou hydratace. Aktivní složky krému navíc posilují kožní bariéru, buněčnou soudržnost, kompenzují nedostatek lipidové složky, která je pro vyvážené funkce kůže velmi důležitá.
 
Odolnost pokožky lze postupně zvyšovat optimální výživou pleti. Večer používejte kvalitní výživný krém. Péči o náročnou pokožku splňuje přípravek Synchro. Regenerační složka udržuje pokožku v dobré formě, doplňuje potřebné vitamíny, minerály, aminokyseliny, stopové prvky a celkově zklidňuje pleť. V případě silně podrážděné pleti naneste večer tenkou vrstvu tohoto krému a nechte 15-20 minut vstřebávat do pleti. Zbytky opatrně odsajte do kosmetického ubrousku. Příjemná úleva a zklidnění je téměř okamžitá. Krém Synchro doporučuji kombinovat ještě s krémem Vasco. Jedná se o lehký krém s okamžitou vstřebatelností, který vyvažuje mikrocirkulaci pokožky, zpevňuje jemné kapiláry, okysličuje a zvyšuje obranyschopnost.
 
K optimální hydrataci pokožky přispěje i pravidelné používání hydratační masky. Vyzkoušejte speciální masku Hydra Ger. Využívá nejmodernějších poznatků v oblasti kosmetologie a splňuje všechny požadavky na vynikající hydrataci a zklidnění pleti. 
Během zimy se snažte vyvarovat pobytu v přetopených či zakouřených místnostech, omezte prudké přechody ze zimy do tepla a naopak. Pozor na alkohol, velké množství kávy a příliš tučná jídla. Během společenské sezóny se používá větší množství make-upu a dalších líčidel. Nezapomeňte pokožku vždy dokonale odlíčit a následně ošetřit. Pokud bude vaše péče o pokožku opravdu pravidelná, neměly by se problémy vyskytovat příliš často.
 
Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz
Kosmetika GERnétic podporuje projekt na získávání dárců krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci". Více na https://www.facebook.com/smrtnemasanci/
Časopis Madam Business je mediálním partnerem soutěže kosmetiček „Hvězda GERnétic Česko 2017".
 
Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.
 
Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.
GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.
 
Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.
 
Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.
 
Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.
GERnétic je řešení! 
www.gernetic.cz
Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.
Staňte se našimi fanoušky na https://www.facebook.com/GERnetic.cz