IMG 6945Odpovídá Alena Kimlová
z Kosmetického studia GERnétic

téma: peeling pokožky

Mohu si používáním peelingu poškodit pokožku?

Názory na používání peelingů na pokožku obličeje se často liší. Zastánci peelingu uvádí jeho nezastupitelné účinky, další skupina peeling zcela zatracuje poukazujíc na poškození pokožky.

V dřívějších dobách se do exfoliačních přípravků používaly přírodní materiály, například drcené pecky z meruněk, švestek, skořápky kokosových ořechů…Ostré hrany této brusné složky pokožku mohly opravdu výrazně poškodit, moly být příčinou vzniku popraskaných žilek a nežádoucích mikrotrhlin. V současné době se používají v peelingových přípravcích mikrokuličky, které jsou kulaté a měkké a jsou neobyčejně tolerovány i tou nejcitlivější pokožkou.

Kosmetický peeling je zcela jednoduše řečeno určen k odstranění odumřelých buněk z povrchu pokožky. Pomocí drobných částic, které jsou zabudované v krému či gelu se mechanicky uvolňují buňky, které již zcela ztratily jádro a jsou naplněny pouze keratinem. Díky mechanickému působení dochází i ke stimulaci pokožky, k intenzivnějšímu prokrvení a tím přivedení okysličené krve plné důležitých živin nezbytných pro pokožku. Pleť je pak pružnější a svěží.

Peelingem dosáhneme výrazného zjemnění, vypnutí a projasnění, vyhlazení drobných vrásek, redukci případných pigmentových skvrn či ploch. Celkové oživení pleti je zcela viditelné okamžitě po odstranění peelingu.

Peeling lze využít na všechny typy pleti, jen je třeba sáhnout po výrobku, který bude naší pokožce vyhovovat. Vždy ale volíme přípravek, který má brusnou složku kulatou a měkkou, aby nedošlo k poškození pleti. Máte-li velmi jemnou pleť, vyberte si peeling jemnější, doporučuji Nettoyant Gommant Marin od francouzské kosmetiky GERnétic. Tento peelingový gel se během aplikace vlhčí a lehkými krouživými pohyby lze ošetřit dekolt, krk i obličej. Přípravek můžete opatrně aplikovat dokonce kolem očí. Jemné vrásky zmizí, pokožka se vypne, oční okolí se projasní. Během aplikace peelingu Nettoyant Gommant Marin se do pokožky vstřebávají minerální látky získané z mořských řas. Ty přinášejí pokožce dostatek energie.

Je-li pokožka silnější, s jasně viditelnými póry, můžete si dovolit peeling s hrubší strukturou. Peelingový krém Ger Peel od kosmetiky GERnétic je určený právě na tyto typy pleti. Kromě brusné složky obsahuje mandlový olej a výtažky z alantoinu, má zklidňující a antibakteriální charakter. Odstraněním odumřelých buněk se zlepšuje průchodnost kůže a okysličování buněk.
Mechanický peeling provádíme dle potřeby, u jemnějších pletí postačí většinou jedenkrát za 1-2 týdny, u silnějších pletí může být častější. Vždy však postupujeme citlivě, jemným přítlakem krouživými pohyby nanášíme daný přípravek na ošetřovanou plochu.

V kosmetické nabídce jsou i enzymatické peelingy, jejichž účinné složky působí hlouběji v pokožce. Rozvolňují mezibuněčnou matrix a umožňují tak rychlejší odchod odumřelých buněk, intenzivnější projasnění a stimulaci pokožky. Zvyšuje se tak i účinnost kosmetických přípravků, které jsou následně aplikovány. V důsledku rychlejšího obnovování buněk se pokožka omlazuje, je jemnější, hladší, pleť se prosvětluje. Enzymatické peelingy používáme maximálně jednou týdně. Květinový enzymatický peeling Lotion Aux Acides De Fleurs od kosmetiky GERnétic využívá jemných výtažků z květů frézie, ibišku a lilie a dokonale splní vaše očekávání. Nedráždí pokožku, hydratuje a zachovává pleť klidnou, jemnou a svěží.

Po peelingu je vždy nutné pokožku ošetřit příslušným krémem. Večer doporučuji regenerační krém Synchro, na den využijte velmi příjemný hydratační krém Tropo Plus.

Přípravky GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Kosmetika GERnétic podporuje projekt na získávání dárců krve „Smrt nemá šanci, když budeme dárci". Více na https://www.facebook.com/smrtnemasanci/

Časopis Madam Business je mediálním partnerem soutěže kosmetiček „Hvězda GERnétic Česko 2017".

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.
Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.
GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Trápí-li vás problémy s pletí, pokládejte nám své dotazy v poradnách na www.gernetic.cz.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.
GERnétic je řešení!
www.gernetic.cz
Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.
Staňte se našimi fanoušky na https://www.facebook.com/GERnetic.cz
nebo na https://www.instagram.com/gernetic.cz/