img1_600 Odpovídá Alena Kimlová
z Kosmetického studia GERnétic

Všem kosmetičkám, klientkám a dalším fanouškům francouzské kosmetiky GERnétic přejeme krásný a zdravý rok 2017 - rok ve znamení Doteků GERnétic

Na pokožce se mi objevily vystouplé plošky, které se olupují a jsou trošku tmavší. Na omak jsou drsné. Kožní lékařka mi diagnostikovala solární keratózu. Co mohu pro zlepšení pleti udělat?

Solární keratóza je poškození kůže dlouhodobým slunečním zářením, nedodržováním zásad bezpečného opalování, nepoužíváním ochranných přípravků při pobytu na slunci. Imunitní systém již nestačí neustálé poškozování kůže opravovat. Nejdříve vznikají malé pupínky bledě až tmavě červené barvy, vytváří se ohraničené ložisko, které postupně tmavne, lehce vystupuje nad úroveň kůže a začíná se olupovat. Postihuje pokožku zejména na nekrytých částech těla (obličej, krk, hřbety rukou). Postižená kůže je drsná, suchá, loupe se, může i svědit. Protože jde o opravdu hluboké poškození pokožky, je třeba o pleť dokonale pečovat. Pro její zlepšení je třeba zabezpečit kvalitní výživu, regeneraci, hydrataci a ochranu před slunečním zářením. Přípravky je nutné používat pravidelně a dlouhodobě, aby došlo k vyrovnání fyziologických funkcí kůže.

Jednotlivá ložiska pak můžete lokálně ošetřovat přípravkem Lotion Aux Acides De Fleurs. Jedná se o sérum, které rozvolňuje soudržnost povrchových odumřelých buněk a umožňuje jejich rychlejší odstranění, podporuje rychlejší buněčnou obnovu. Ložiska se postupně zmenšují, zlepšuje se jejich vzhled. Podaří-li se vám zachytit ložiska, která se teprve tvoří, většinou se je podaří zcela odstranit. Sérum aplikujte lokálně v malém množství dvakrát denně - ráno a večer.

K intenzivní regeneraci pokožky doporučuji produkty ze sofistikované kosmetiky GERnétic. K večerní regeneraci pleti používejte krém Synchro. Již z názvu tohoto přípravku slyšíme, že synchronizuje fyziologické funkce kůže a doplňuje optimální buněčnou výživu. K hydrataci pleti aplikujte jedenkrát týdně masku Hydra Ger, která posílí kožní bariéru, vyváží buněčnou osmózu a urychlí transport vody ze střední vrstvy kůže k povrchu. Ochranu pokožky před slunečním zářením používejte vždy při pobytu venku. Při běžném pobytu aplikujte Melano 15 (SPF 15, střední ochrana). Tento ochranný krém, který vám umožní bezproblémové nalíčení. Pokud se budete pohybovat ve slunných destinacích či na horách, doporučuji přípravek Melano 50 (SPF 50, vysoká ochrana). Kvalitní filtry nové generace umožní dokonalou ochranu bez zatížení pokožky. Vzhledem k tomu, že poškození pokožky solární keratózou je závažný problém, doporučuji používat kosmetické přípravky z jedné řady a nezatěžovat pleť chemickým koktejlem různých konzervačních látek.

Pokožce jistě prospěje i pravidelné ošetření v kosmetickém salonu, kde má kosmetička možnost aplikovat produkty, které působí ještě intenzivněji.

Kosmetický trh nabízí na odstranění solární keratózy i další zákroky, které vás sice zbaví problému na nějaký čas, ale neřeší jeho příčinu. Proto se ložiska solární keratózy opět vrací.

Ještě bych ráda upozornila na jednu věc: pokud budete pozorovat nějaké změny (tmavnutí, krvácení, rychlé zvětšování) na jednotlivých ložiscích, je třeba vyhledat kožního lékaře, který vyhodnotí, zda není znaménko nebezpečné.

Kosmetiku GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření.

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:

  • zamezují předčasnému stárnutí,
  •  řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
  • zpevňují a modelují poprsí,
  • přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.

GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Staňte se našimi fanoušky https://www.facebook.com/GERnetic.cz

Trápí-li vás problémy s pletí, budeme rádi, když nám položíte své dotazy v  kosmetických poradnách na našem webu.