img1_600 Odpovídá Alena Kimlová
z Kosmetického studia GERnétic

Proč je kůže kolem očí tolik citlivá a proč se zde tvoří tak brzy vrásky? A jak správně o oční okolí pečovat?

Pokožka kolem očí je specifická oblast, která si pro zachování jasu a vitality zaslouží pravidelnou péči. Jedná se o nejtenčí kůži našeho těla, je několikrát slabší než pokožka v jiných částech obličeje, neobsahuje příliš mnoho mazových žlázek, proto je sušší. Zvláště s postupujícím věkem se tato oblast rychle dehydratuje, což urychluje tvorbu vrásek a stávající vrásky se prohlubují. V oblasti očního okolí se také nejvíce odráží únava, stres, nevyspání, působení slunečních paprsků. Jemná pokožka je velmi namáhána mimikou a mrkáním.

PRO ZAJÍMAVOST

 

Mrkání je důležité, protože zvlhčuje oční rohovku a odstraňuje nežádoucí částečky, které by mohly způsobit podráždění oka. Mrkáme průměrně 10krát za minutu, což je 14 000krát za den. Frekvence mrkání se může měnit, při čtení a práci na počítači se snižuje, proto oči rychleji vysychají a dostavuje se únava. Naopak při uvolnění či pohledu do dálky je frekvence mnohem vyšší, až 20krát za minutu. Malé děti mrkají 1-2krát za minutu.

Bylo také prokázáno, že ženy používající hormonální antikoncepci mrkají o třetinu vyšší frekvencí. Dosud nebylo objasněno proč tomu tak je.

Rychlejší stárnutí pokožky způsobují sluneční paprsky, díky jimž vznikají volné radikály napadající zdravé buňky, znečištěné životní prostředí, kouření, nevyvážená strava.

Je jasné, že faktorů způsobujících podráždění či stárnutí oblasti očního okolí je mnoho od samého narození, a proto zde nacházíme vrásky již po 20. roce. S postupujícím věkem ochabují i mimické svaly, začíná se projevovat zemská přitažlivost a objevují se převisy pokožky. U hluboce položených očí mohou kožní převisy dosahovat až k řasám. Oko je pak velmi unavené, pohled působí mdle, bez jiskry.

Těsně pod pokožkou je bohatá síť jemných krevních vlásečnic, které často přes pokožku prosvítají a vytváří dojem tmavých kruhů.

Oblast očního okolí mohou trápit i otoky, často zde nacházíme milia, objevují se xantelasma, což jsou kožní útvary nažloutlé barvy, které obsahují tukové látky. Objevují se u starších lidí, nebo provází poruchy metabolismu tuků. Tito lidé mají větší sklon ke kardiovaskulárním chorobám. Vyskytují-li se xantelasma ve vyšší koncentraci, je třeba podstoupit lékařské vyšetření na hladinu tuků v krvi.

Milia jsou malá bílá zrníčka v pokožce, které se nedají vymáčknout. Odstraníme je pouze citlivým narušením pokožky jehličkou a následným vymáčknutím. Svěřte tento úkon kosmetičce, neboť při neodborném odstranění může dojít k poškození pokožky, k jizvičkám nebo ke zvýšené tvorbě pigmentu.

A jak můžeme stav pokožky očního okolí zlepšit či alespoň zabránit jeho předčasnému stárnutí?

Pravidelná denní péče o tyto partie je neoddiskutovatelná!

1. Šetrné a důkladné odstraňování líčidel. Vyzkoušejte výživné čisticí mléko Glyco, které rozpustí a odstraní make-up, stíny i řasenku velmi citlivou cestou. Mladé dívky mohou využít micelární vodu Démaquillant Douceur.

2. Kvalitní večerní regenerační krém Synchro nebo Cytobi v tzv. homeopatické dávce dodá buňkám pokožky výživné látky zamezující předčasnému stárnutí.

3. Běžnou denní ochranu zabezpečí ochranný gel Gel Contour Yeux a hydratační krémy např. Tropo Plus, nebo Symbiose. V případě pobytu na sluníčku aplikujte Melano 15 (SPF 15, střední ochrana), vynikající ochranný krém, který nedráždí oči a navíc zabraňuje nepravidelné pigmentaci.

4. Případné stávající vrásky vypne a vyhladí sofistikovaný krém Lift Crème, zároveň očnímu okolí přinese hebkost a jemnost, vrátí jas a energii.

5. Kožním řasám a převisům lze předcházet peptidovým krémem Ger Lift, díky kterému se pokožka zpevní. Aktivní látky tohoto přípravku byly získány z mořských řas, které umí pokožka bezezbytku zužitkovat.

6. Tmavým kruhům zabráníme odpovídající péčí, pleť se nebude ztenčovat a kapilárky nebudou prosvítat. Chcete-li přece jen oční okolí projasnit, využijte krém Vasco, který urychlí průtok krve i v těch nejjemnějších cévkách. Pokožka se prosvětlí a zjasní.

7. Nepříjemným otokům zabráníme pravidelnou večerní aplikací Masque Yeux. Velmi malé množství masky naneseme na dolní i horní víčko a přetřeme Synchrem. Necháme působit do rána. Aktivní látky vytlačují lymfu, která má tendenci stagnovat a zamezují tak otokům.

 Výše uvedené přípravky zakoupíte v kosmetických salonech GERnétic, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:

  • zamezují předčasnému stárnutí,
  •  řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
  • zpevňují a modelují poprsí,
  • přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.

GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Staňte se našimi fanoušky https://www.facebook.com/GERnetic.cz

Trápí-li vás problémy s pletí, budeme rádi, když nám položíte své dotazy v  kosmetických poradnách na našem webu.