img1_600 téma: hydratace pokožky

Odpovídá Alena Kimlová
z Kosmetického studia GERnétic

V čem spočívá hydratace kůže? Slyšela jsem, že pokožku není možné z vnějšku hydratovat. Přesto se nabízí hydratační krémy a masky?

Voda patří mezi nejzákladnější potřeby lidského těla. Slouží k odvodu odpadních látek, transportuje živiny a kyslík do buněk, pomáhá regulovat teplotu a udržuje hydrataci a tonus povrchu těla, tedy pokožky.

Na obsahu vody v pokožce a ve svrchní části kůže závisí její celkový vzhled. Množství vody by mělo odpovídat 30 %, její obsah se postupně snižuje směrem k zrohovatělé vrstvě, kde jí najdeme 13 %. Klesne-li úroveň vody pod 10 %, hovoříme o dehydrataci.

Přesušená pleť je drsná, povrch vykazuje pocit pnutí a také větší množství vrásek a jejich rychlejší tvorbu. Klinickými testy bylo zjištěno, že nedostatek vody v kůži je jedním z faktorů předčasného stárnutí pokožky.

Zásobárnou vody pro pokožku je škára (střední část kůže), která obsahuje až 70 % vody, dodržujeme-li správný pitný režim. V této vrstvě kůže je voda důležitá pro biomechanické vlastnosti. Pokud chybí, elastinová vlákna ztrácí svou elastičnost, stávají se tvrdými a křehkými, pleť ztrácí dobrý tonus. Menší část vody prochází škárou a udržuje hydrataci svrchní vrstvy, pokožky. Tato voda poskytuje kožním buňkám výživné látky, které jsou zapotřebí pro jejich správnou funkci.

Hydratace je pro pokožku stejně důležitá jako čištění a regenerace. Z vnějšku však opravdu nelze do kůže vodu transportovat. Pokud by tomu tak bylo, při koupání bychom se nasákly jako houba. Pokud má přípravek ve svém názvu pojem „hydratační", jedná se spíš o obchodní název. Kosmetickými produkty nedodáváme do pokožky vodu, ale snažíme se zabránit jejímu úniku posílením kožní bariéry, buněčné soudržnosti a kompenzací nedostatku lipidů.  Tím se udržuje optimální množství vody v epidermu.

K optimální hydrataci pokožky vyzkoušejte speciální masku Hydra Ger kosmetické řady GERnétic. Využívá nejmodernějších poznatků v oblasti kosmetologie a splňuje všechny požadavky na vynikající hydrataci pleti. Aktivní složky jsou zabudovány v bílém jílu přírodního původu, který má bohatý obsah minerálních solí, aktivně mineralizuje pokožku a přináší tak pokožce dostatek energie. Maska pomáhá udržovat optimální úroveň hydratace, fosfolipidy povzbuzují buňky k vyšší produkci ceramidů, které jsou součástí buněčných membrán a zabraňují úniku vody z buněk. Přirozený hydratační faktor (NMF) je posilován pomocí fosfolipidů, které maska obsahuje. V domácí péči masku nanášíme na očištěnou pokožku v transparentní vrstvě a necháme působit 15-20 minut. Po odstranění aplikujeme denní krém Tropo Plus od GERnétic.

Po odstranění masky je pokožka hebká, vláčná a projasněná. Chcete-li dosáhnout opravdu vynikajícího výsledku (doporučuji např. klientkám před svatebním nalíčením), aplikujte masku po 4 dny za sebou, pak dva dny vynechejte a kúru ještě jednou zopakujte. Pod masku naneste vždy několik kapek hydratačního séra Cells Life od GERnétic. Pleť bude o 100 % vitálnější a připravena na slavnostní make-up, který bude stabilní a dlouho vydrží.

Výše uvedené přípravky zakoupíte v kosmetických salonech, kde vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření.

Pozvánka na Odborný kongres GERnétic
U příležitosti 20 let kosmetiky GERnétic v České republice pořádáme ve čtvrtek 17. 11. 2016 v Multifunkčním centru zámku Lednice „Odborný Česko Slovenský Výroční kongres GERnétic". Atraktivní program zahrnuje přednášky řady osobností ze světa kosmetiky, zdraví, výživy a marketingu z Česka i ze zahraničí. Kongresový balíček zahrnuje také doprovodný program, občerstvení a dárek.
Více informací o kongresu na http://www.gernetic.cz/kongres-gernetic/

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:

• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.

GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Staňte se našimi fanoušky https://www.facebook.com/GERnetic.cz

Sledujte také bezplatnou dermatologickou poradnu na našich webových stránkách a zasílejte své dotazy.