img1_600 téma: charakteristika zralé pleti

Odpovídá Alena Kimlová
z Kosmetického studia GERnétic

V nabídce služeb kosmetického salonu jsem se setkala s termínem „Ošetření zralé a stárnoucí pleti". Jak je možné zralou a stárnoucí pleť charakterizovat?

Od jistého věku lze na pokožce zřetelně pozorovat nevratné změny - vrásky, povolenou pokožku, kožní řasy. Bohužel společenské vědomí si zvyklo stárnutí považovat za něco negativního, a proto první vrásky některé dámy velmi děsí. Vráska je méně nebo více hluboká rýha na povrchu pokožky. První vrásky jsou nejdříve viditelné na obličeji, především v oblasti očí. Původní mimické vrásky, které zřetelně vystupovaly jen při určitých mimických pohybech, se fixují a stávají se trvalými. S přibývajícím věkem se prohlubuje nosoretní rýha, u kuřáků se prohlubují vrásky nad horním rtem. Vznik prvních vrásek je zcela individuální, ženám se suchou pletí se začínají zvýrazňovat již v 25 letech, ženám s mastnou pokožkou až po 30 roce. Mužům, vzhledem k rozdílné struktuře pokožky, se vrásky tvoří později, ale jsou pak mnohem výraznější.

Hlavní příčina vzniku vrásek vyplývá z kvality elastinu ve střední vrstvě pokožky - škáře. Původně pružná vlákna se neustálým natahováním a smršťováním opotřebují a nakonec zůstanou uvolněná. V těchto místech pak vznikají vrásky. Čím máme živější mimiku, tím máme větší sklon k vráskám.

Kromě vrásek dochází i k povadnutí a uvolnění, pokožka ztrácí na objemu. Příčinou je menší množství kolagenových vláken, neboť fibroblasty produkující tato vlákna podléhají s postupujícím věkem kvalitativním změnám.

Přebytky volné kůže jsou nejdříve pozorovány na očních víčkách, která jsou denně mimořádně namáhána. Dalšími projevy zralé a stárnoucí pokožky je její ztenčování, prosvítání žilek, nepravidelné ukládání pigmentu, nedostatečná aktivita potních a mazových žláz.

I když stárnutí pokožky nelze zastavit, je možné do určité míry nepříjemné projevy zpomalit.

Jinými slovy starat se o pleť pravidelně, aby působila svěžím a pěstěným dojmem. Pravidelné používání kosmetických přípravků je nevyhnutelné. Jednou z hlavních funkcí kosmetiky je doplnění chybějících biologicky aktivní látek, tak abychom podpořily vyvážené fyziologické funkce a ochranu pokožky před nepříznivými vnějšími vlivy. Kvalitní regenerační krémy od kosmetiky GERnétic - Synchro, Cytobi a Nuclea určené právě pro zralou a stárnoucí pleť, účinně stimulují unavený metabolismus, mají restrukturalizační účinky, ušlechtilé oleje získané z oliv, měsíčku, mandlí a sóji dodávají pokožce dostatek biologicky aktivních látek. Pleť zůstává po dlouhou dobu přirozeně svěží a pevná. Neméně důležitá je i ochrana před vnějšími vlivy. Denní krémy s UV filtrem jsou již samozřejmostí, pokud se pohybujeme ve slunných destinacích ochranné filtry nové generace u přípravků řady Melano od GERnétic umožní bezpečné opalování. Na oční okolí vyzkoušejte úžasnou novinku letošního roku. Přípravek Lift Crème, který nejen vypíná vrásky, ale zároveň o jemnou pleť očního okolí dokonale pečuje. www.StudioGernetic.cz

Kosmetiku GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření.

Pozvánka na Odborný kongres GERnétic

U příležitosti 20 let kosmetiky GERnétic v České republice pořádáme ve čtvrtek 17. 11. 2016 v Multifunkčním centru zámku Lednice „Odborný Česko Slovenský Výroční kongres GERnétic". Atraktivní program zahrnuje přednášky řady osobností ze světa kosmetiky, zdraví, výživy a marketingu z Česka i ze zahraničí. Kongresový balíček zahrnuje také doprovodný program, občerstvení a dárek.

Více informací o kongresu na http://www.gernetic.cz/kongres-gernetic/

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:

• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.

GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Staňte se našimi fanoušky https://www.facebook.com/GERnetic.cz

Sledujte také bezplatnou dermatologickou poradnu na našich webových stránkách a zasílejte své dotazy.