img1_600 téma: kouření a péče o pleť

Odpovídá Alena Kimlová
z Kosmetického studia GERnétic

www.StudioGernetic.cz

Jsem dlouholetou kuřačkou a je mi 53 let. Má kouření nějaký vliv na pokožku? Slyšela jsem, že kouření způsobuje rychlejší stárnutí pleti.

Kouření opravdu působí na předčasné stárnutí pokožky. Pro Vaši představu: podle klinických studií 20 let kouření znamená pro pokožku zestárnutí o 15 až 20 let. To znamená, že je-li ženě 40 let a má za sebou 20 let intenzivního kouření, biologický stav její kůže odpovídá 55 až 60 letům. Pokožka mužů je o něco odolnější.

Intoxikace tabákem znamená pro pokožku (a nejen pro ni) ztrátu odolnosti, vitality, pevnosti, pružnosti, postupné zhrubnutí reliéfu. Někdy se objevují různé papulky, pustulky, prohlubují se kruhy pod očima, vytváří se mnoho vrásek v okolí úst, pokožka vysychá. Vzniklé vrásky jsou mnohem hlubší a výraznější, pleť se ztenčuje. Během kouření totiž dochází k produkci velkého množství volných radikálů (agresivní částice, které napadají zdravé buňky), zúžení kožních cév a tudíž špatnému okysličení a nedostatečnému zásobování kožních buněk výživnými látkami. Buněčné dýchání je jeden z regulačních faktorů kožních funkcí, podílí se na zpomalení procesu stárnutí, ale u kuřáků je zcela nedostatečné. To vše má za následek zhoršení fyziologických funkcí kůže. Je prokázáno, že se u kuřáků mnohem hůře hojí různá poranění.

Pokud nejste schopna se svého zlozvyku zbavit, je nutné se o pokožku nadstandardně starat. Z kosmetiky GERnétic mám výborné zkušenosti s okysličujícím krémem Ger Oxy, který intenzivně podporuje okysličení kožních buněk a tím výrazně zlepšuje fyziologické funkce. Účinky krému jsou velmi brzy viditelné. Důležité je také pravidelně zásobovat pleť výživnými a biologicky aktivními látkami. Tuto úlohu dokonale splní krém Synchro nebo Cytobi (a pro dámy, které nemají rády mastnou konzistenci krémů, doporučuji Synchro 2000 nebo krém Nuclea). Určitě bych doporučila jednou až dvakrát týdně pleťovou masku, která bude dobře hydratovat. Vyzkoušejte krémovou masku Hydra Ger s dynamickým hydratačním komplexem. Díky liposomům aktivní látky proniknou do hlubokých vrstev a výsledný efekt je trvalejší. Součástí pravidelné péče by měla být i různá stimulační séra, která dokážou do určité míry negativní následky kouření eliminovat a pokožku oživí a projasní. Moje klientky si velmi oblíbily sérum Mito Spécial+, které nazývají živou vodou. Vřele doporučuji. U kuřáků se často vyskytuje i deficit minerálních látek a vitamínů, proto je na místě i užívání doplňků stravy. Doplňky stravy z řady Natur Diet obsahují účinné látky ryze přírodního původu. Pro Vás a Vaši pokožku bych vybrala z této řady doplněk stravy Jeunesse.

Kosmetiku GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření.

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:

• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.

GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Staňte se našimi fanoušky https://www.facebook.com/GERnetic.cz

Sledujte také bezplatnou dermatologickou poradnu na našich webových stránkách a zasílejte své dotazy.