kimlova_600 Odpovídá Alena Kimlová
z Kosmetického studia GERnétic

www.StudioGernetic.cz

Velmi ráda se opaluji a moje přítelkyně mě neustále napomíná, že mi sluneční paprsky ubližují. Já se ale opálená cítím dobře. Vysvětlíte mi, v čem mi může opálení ublížit?

Sluneční záření je součástí životního prostředí, je symbolem životní energie, napomáhá k pocitu psychické svěžesti, posiluje imunitní systém, je důležité při vytváření vitaminu D. Opálení si většinou spojujeme se zdravým životním stylem a pobytem venku. Opálenou kůži často považujeme za krásnější, zdravější a přitažlivější. Sluneční záření má však i řadu nežádoucích účinků a je třeba najít správnou míru, aby nám neškodily.

Nedodržení zásad bezpečného opalování může být příčinou solární dermatitidy, nepravidelné pigmentace, dlouhodobé působení UV záření se promítá v urychleném stárnutí pokožky, tvorbě předčasných vrásek, v nárůstu počtu nádorů kůže. Neopatrné opalování stimuluje zvýšenou tvorbu volných radikálů. Dočasně snižuje imunitní systém a tím umožňuje propuknutí různých chorob.

Obecně platí, že si kůže pamatuje dávku ultrafialového záření, která na ni během celého života působí a každé další záření se k původní dávce přičítá. Čím je vyšší celková dávka záření, tím je vyšší riziko poškození kůže se všemi dalšími důsledky. Kožní lékaři opakovaně upozorňují, že nekontrolovatelný pobyt na slunci může znamenat riskování života. Stačí jedno až dvě intenzivní spálení až do puchýřků, zpravidla v dětském věku, a přirozená obranyschopnost pokožky může být navždy narušena. Přemíra slunečního záření je nebezpečná i pro oči. Může být faktorem, který vyvolá šedý zákal čočky nebo poškodí rohovku.

Ochrana proti slunečnímu záření by se měla stát každodenním návykem, zejména u lidí s nízkým fototypem.

A jak budeme ochranné přípravky vybírat?

Na základě svého fototypu volíme výšku ochranného filtru. Ochranné filtry v přípravcích se označují písmeny SPF (sunprotection factor) a číslem. Podle nové vyhlášky platné pro státy EU musí být přípravky dále označeny jako nízká ochrana, střední ochrana, vysoká ochrana, velmi vysoká ochrana.

Žádný z ochranných přípravků nesmí být označen jako SUNBLOCK, protože není možné zabezpečit 100% ochranu před slunečním zářením.

Číslo faktoru označuje, kolikrát můžeme být na slunci déle, než v případě, kdy krém nepoužijeme (neplatí bez výhrad, je ovlivněno typem kůže, denní dobou, ročním obdobím, momentální intenzitou slunečního záření).

Doporučuji vybírat opravdu kvalitní přípravky renomovaných firem. Finanční částka vložená do přípravků se nám bohatě vrátí v přirozeně a zdravě opálené pokožce. Výborné zkušenosti mám s produkty GERnétic (Melano 15 - SPF 15 střední ochrana, Melano 30 - SPF 30 vysoká ochrana, Melano 50  - SPF 50 vysoká ochrana), které jsou určeny nejen k ochraně proti slunečnímu záření, ale zároveň pokožku regenerují, zvlhčují a zklidňují, eliminují volné radikály. Jsou dostatečně účinné proti UVA i UVB záření, chrání před poklesem imunity. Při dodržení základních pravidel opalování a aplikaci těchto přípravků v dostatečném množství zabraňují předčasnému stárnutí a vzniku karcinomu kůže. Byly dlouhodobě klinicky testovány a splňují všechny parametry EU. Kosmetika GERnétic také jako jedna z prvních zareagovala na nejnovější vědecké poznatky, které upozorňují, že fyzikální UV filtry, které byly dlouhou dobu velmi propagovány, mohou způsobovat pronikání drobných částic oxidu zinku, nebo titanu do buněk, což není příznivé pro zdraví. Filtry nové generace, které začala firma GERnétic používat, zabezpečují kvalitní ochranu bez zdravotních rizik. Vyzkoušejte přípravky Melano 15 (na ochranu pokožky obličeje proti vzniku pigmentových skvrn), Melano 30 nebo Melano 50 na ochranu a regeneraci pokožky celého těla. Vynikajícím doplňkem opalovací řady GERnétic je i gel po opalování Gel Aprés Soleil, který obsahuje antioxidanty, tlumí fotochemické poškození kůže, podporuje reparační mechanismy a zabezpečí zklidnění a hydrataci pokožky.

A ještě jedno připomenutí. Při aplikaci ochranných krémů ve slunných destinacích se nevyplatí šetřit. Důležité je zejména časté a opakované nanášení prostředků. Aby bylo dosaženo stupně ochrany, který je vyznačen, musí být tyto prostředky nanášeny v množství 2 mg sunscreenu na jeden centimetr čtvereční pokožky, to se rovná 6 čajovým lžičkám přípravku na tělo průměrné dospělé osoby. Nanášením menšího množství se ochrana kůže snižuje. 

Výše uvedené přípravky zakoupíte v kosmetických salonech GERnétic, kde Vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření. Seznam salonů na www.gernetic.cz

POZVÁNKA

Den s GERnétic - slavíme 20 let - čtvrtek 12. 5. 2016

Kosmetika GERnétic slaví v roce 2016 již 20 úspěšných let na českém trhu. Na Dni s GERnétic 13-19 hod. budete mít příležitost prohlédnout si Kosmetické studio GERnétic v Praze 6, Slánská 381/10, dozvědět se více o buněčné výživě či jak správně pečovat o pleť. Akce je určena pro profesionály i širokou veřejnost. Doprovodný program a občerstvení zajištěno. Rezervujte si místo na tel.: 602 501 191

Program akce na http://www.gernetic.cz/detail-novinky/den-s-gernetic-slavime-20-let/

Mediální partner akce www.madambusiness.cz

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo.
Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:

• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.

GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube.

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz