img1_600

Ve dnech 19.-21.3. 2015 najdete kosmetiku GERnétic na výstavě Beauty Forum v Trenčíně. Srdečně Vás zveme k návštěvě.

téma: mladistvé akné

Odpovídá Alena Kimlová
z Kosmetického centra GERnétic

Mám 16 letou dceru, které se začala rychle horšit pleť. Je velmi mastná, objevuje se mnoho pupínků, ze kterých vznikají hluboké záněty, které se dlouho hojí. Na zhojeném místě vzniká většinou tmavá skvrna. Poradíte mi, jak se o takovou pokožku starat? Sama jsem prošla v pubertě podobným problémem a mám obličej samou jizvu.

Zdá se, že podle popisu, má akné Vaší dcery dědičný základ. Navíc v 16 letech dochází v těle k hormonální bouři, která má často za následek problémy s pletí. Produkce některých hormonů stimuluje mazové žlázy, pokožka se velmi mastí, póry se ucpávají, vzniká pupínek a postupně i hluboká infekce. Je důležité se o problematickou pokožku začít starat co nejdříve, aby nedošlo k zajizvení a nenávratnému poškození pokožky.
Při řešení problematické pleti je třeba dodržet několik zásad:

1. Důkladná každodenní péče o pokožku je nezbytností. To znamená důsledně pleť odličovat a čistit, dodržovat pokyny kosmetičky popř. lékaře, používat doporučené produkty.

2. Pravidelná návštěva u kosmetičky zajistí odborné ošetření pleti nadstandardními přípravky, které nejsou určeny pro domácí použití. Doporučuji vyhledat kosmetický salon, který pracuje s kosmetikou GERnétic, která má vynikající program na ošetření problematické, zánětlivé pleti. Maska Immuno s intenzivním protizánětlivým účinkem v kombinaci s termální maskou dokonale uvolní a pročistí pokožku, krém Synchro přinese potřebné zklidnění a regeneraci. Produkty pomohou rychle s odstraněním problému.
Pokud nejsou záněty příliš hluboké, je možné využít i odlehčenou řadu pro mladistvé - micelární vodu Démaquillant Douceur a krém Peaux Jeunes.

3. Pupínky rozhodně nevymačkávejte. Při nešetrném vymačkávání dojde k poškození okolní tkáně, na daném místě může vzniknout jizva nebo se zde může objevit nadměrná pigmentace. Navíc se poté prodlužuje proces hojení.

4. Zamezte používání pleťových vod s alkoholem, který příliš vysušuje pokožku a následně zvyšuje již tak nadměrnou tvorbu kožního mazu. Dobré zkušenosti mám s bylinným tonikem Sebo Ger.

5. Nepoužívejte hrubý peeling, protože by se tak infekce mohla rozšířit.

6. Zvýšte příjem vitamínů, především skupiny B. Nedostatek vitaminů B se může projevit zvýšenou činností mazových žlázek. Je důležité doplnit ve stravě beta karoten a zine, protože podporují regeneraci a hojení pokožky. Doplněk stravy ACN z řady Natur Diet splňuje tyto požadavky, navíc velmi dobře působí i na uvolnění ucpaných pórů.

7. Úprava životosprávy a vylučování  je zcela na místě. Doržujte zásady racionální výživy, vylučte velké množství cukrů a tuků, omezte spotřebu uzenin a mléčných výrobků.

Pokud je zabezpečena důsledná domácí péče s pravidelným ošetřením v kosmetickém salonu, problém akné se daří vyřešit.

Kosmetiku GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření.

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.

GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube

Sponzorem poradny je francouzská kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz

Staňte se našimi fanoušky https://www.facebook.com/GERnetic.cz

Sledujte také bezplatnou dermatologickou poradnu na našich webových stránkách a zasílejte své dotazy.