téma: Pleť v chladném obdobíimg1_600

Odpovídá Alena Kimlová
z Kosmetického centra GERnétic

Proč potřebuje pleť v chladném období zvláštní péči a jaké krémy doporučujete používat v období zimy těm, které trápí suchá pokožka?

Péče o pleť v chladném období má svoje zvláštnosti. Zhoršené klimatické vlivy vyžadují speciální ochranu. Míra ochrany je závislá na aktuálních klimatických podmínkách, ve kterých se pohybujeme. Při pobytu na horách je pleť namáhána dlouhodobějším pobytem venku, kde na ní působí mráz, vítr a intenzivní sluneční záření. Vyžaduje jinou formu ochrany než běžný pobyt ve městě, kde je pleť namáhána spíš smogem, pobytem ve vytopených místnostech, častým přechodem ze zimy do tepla a naopak. V zimním období se na pleti odráží i přemíra těžkého jídla.

Pokud pleť není dobře chráněna, brzy se na ní projeví známky přesušení, pokožka je citlivá, svědí, objevují se červené skvrny, různé typy ekzémů, prohloubí se problém popraskaných žilek. Cílem kosmetické péče je zamezit přesušení pleti, a udržet kvalitní hydrolipidový film na povrchu pokožky, u zralé pleti navíc dodat i regenerační látky.

U suché pleti vybíráme na denní péči přípravky polomastného charakteru, které zamezí úniku vody z pokožky a pleť zvláční. Velmi dobré zkušenosti mám se zimním krémem SYMBIOSE. Ochranný film, který se vytvoří na pleti, dokonale pokožku ochrání a přitom nebrání nalíčení.

Při pobytu na horách nezapomeneme, v případě že svítí slunce, překrýt pokožku ještě krémem s vyšším UV filtrem, abychom zabránili pigmentovým skvrnám. Výborným pomocníkem je krém MELANO IV, který je přímo koncipovaný na tento problém. Po dlouhodobějším pobytu venku je důležité nanést na pokožku silnější vrstvu mastného krému a nechat chvíli vstřebávat. Doporučuji krém SYNCHRO, který dokáže udržet pleť v dobré kondici. Nezapomeňte na rty. Pleti prospěje i dobrá hydratační maska nebo sérum. Velký hydratační potenciál má kyselina hyaluronová. Najdete ji v hydratačním a protivráskovém séru CELLS LIFE.

Proti smogu se chráníme přípravky, které zabraňují vzniku volných radikálů, popřípadě je eliminují. Soustředíme se především na partie kolem očí a na krku, kde je pokožka velmi tenká a má tendenci k předčasnému tvoření vrásek.

Kosmetiku GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření.

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.

GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.

Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube

Sponzorem poradny je francouzská přírodní kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz