gernetic_200


téma: Krémy v létě
Odpovídá Alena Kimlová
z Kosmetického centra GERnéticimg1_600

V letních měsících mívám problém s tvorbou pigmentových skvrn. Nevím, jestli mám přes léto používat krémy s vysokými faktory každý den nebo jenom během pobytu venku. Přemýšlela jsem také o využití samoopalovacích krémů, nejsem si jistá, zda je to vhodné.

Problém se vznikem pigmentových skvrn je stále častější a nehezké tmavé skvrny na obličeji dokážou znepříjemnit život. Příčiny vzniku nepravidelné pigmentace mnohou být různé - tvorbu pigmentů podporují některé léky a hormonální antikoncepce. Dejte pozor na parfémy, neaplikujte je před pobytem na sluníčku.

Používání vysokých filtrů během letních měsíců je jistě důležité, ale je třeba si uvědomit, že UV filtry jsou pro pokožku určitým zatížením. Platí pravidlo: čím vyšší faktor, tím vyšší zatížení a také vyšší možnost vzniku alergie. Je proto na uvážení, jak často budeme vysoké faktory využívat. V každém případě musíme ochranné přípravky s vyššími filtry aplikovat v době, kdy se pohybujeme delší dobu na sluníčku. V případě Vašeho problému je nutné krýt obličej ještě různými pokrývkami hlavy (kšiltovka, klobouk...) a obličej nevystavovat cíleně slunečním paprskům. Pokud se celý den pohybujete v nějaké budově, není nutné vysoké filtry používat. Ty aplikujte až při odchodu domů. Doporučuji krém Melano IV od kosmetiky GERnétic, který je cíleně koncipován na ošetření obličeje. Aktivní látky tlumí produkci kožního barviva a zamezují vzniku pigmentových skvrn. Po použití krému s ochranným faktorem s tzv. minerální clonou (drobné mechanické částečky, které odráží sluneční paprsky), je velmi důležité pokožku náležitě večer odlíčit, aby nedošlo k ucpávání pórů.

A k Vašemu druhému dotazu: K vyvolání zabarvení kůže se používá DHA - Dihydroxyaceton. To je látka, která reaguje s volnými aminokyselinami a bílkovinami kůže, přičemž horní vrstva kůže za 2 až 8 hodin pigmentuje. Docílený efekt vydrží až 10 dní a je odbouráván přirozeným olupováním kůže. Na rozdíl od slunečního záření se reakce zúčastní pouze povrchová část kůže. Přípravek může obsahovat různé množství základní látky, podle toho se pak docílí různé intenzity zhnědnutí kůže. Toto zhnědnutí v žádném případě nemá ochranný účinek proti slunečnímu záření. Pokud netrpíte zvýšenou citlivostí pokožky je možné tímto způsobem překlenout dobu, než dojde k přirozenému opálení. Je však třeba si uvědomit, že po aplikaci těchto přípravků běží po celém povrchu pokožky chemická reakce, což může u lidí s citlivější kůží způsobit podráždění a různé dermatitidy. V žádném případě nejsou tyto přípravky vhodné pro dětskou pokožku.

Kosmetiku GERnétic zakoupíte v kosmetických salonech, kde vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření.


Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.

GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.


Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube

Sponzorem poradny je francouzská přírodní kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz