gernetic_200

kimlova_600

 

téma: Mastná pleť

Odpovídá Alena Kimlová
z Kosmetického centra GERnétic
 
Je mi 35 let a stále mám mastnou pokožku. Problém se ještě zhoršil po vysazení antikoncepce. Na bradě se mi dokonce dělají záněty, někdy i hodně hluboké zánětlivé cysty. Můžete mi poradit, jak mám stav pokožky zlepšit?

Promaštění pleti je většinou dáno geneticky, ale může ho ovlivnit i stravování, životní styl, prostředí, ve kterém se pohybujete, či užívání různých léků. Po vysazení hormonální antikoncepce je zhoršení pokožky typické. Během používání antikoncepce vaječníky snižují produkci hormonů, protože tělo je zásobeno hormony z pilulek. Po jejich vysazení v organismu dochází k tzv. hormonálnímu vakuu, což je různě dlouhá doba (záleží na tom, jak dlouho jste antikoncepci používala) během které vaječníky obnovují svoji původní produkci hormonů. V těle ženy v této době převládá mužský hormon, který stimuluje činnost mazových žláz. Přemíra tvorby kožního mazu vede k nepřiměřenému promaštění, k ucpávání pórů a zánětům. Stav pleti může v této době připomínat pubertální akné. Přemaštění pokožky se dá poměrně snadno upravit vyrovnávacím krémem Crème Spéciale Peaux Mixtes Et Grasses od kosmetiky GERnétic. Přípravek má vyvažující schopnost, snižuje produkci kožního mazu a lehce matuje pokožku. Při pravidelné denní péči se stav pleti brzy zlepší. Na hlubší pročištění doporučuji krém Octo, který uvolňuje mazové zátky, má adstringentní charakter a pročišťuje póry do hloubky. Záněty ošetřete protizánětlivou maskou Immuno. V případě většího rozsahu zánětů se tento přípravek aplikuje denně jako maska na 20 minut, pokud se záněty vyskytují ojediněle, naneste večer lokálně na zánětlivá místa vrstvu masky a nechte do rána působit. Ráno odstraňte vodou a pleť ošetřete denním krémem. Vaší pokožce by jistě prospěl krém Synchro, který obsahuje biologicky aktivní výtažky z měsíčku, třezalky a pšeničných klíčků, pokožku zklidňuje a regeneruje do hloubky.

Pro ideální péči doporučuji ještě doplněk stravy ACN z řady Natur Diet od GERnétic. Aktivní výtažky z kopřivy a lopuchu celkově udržují dobrý stav pokožky, podporují její zdraví a zamezují ucpávání pórů.
Doporučené používání: 1 tableta denně. Užívat s jídlem a zapít vodou.

Přípravky zakoupíte v kosmetických salonech GERnétic, kde vám kosmetička poradí, jak přípravky používat a může nabídnout i salonní ošetření.

Francouzská přírodní kosmetika GERnétic poskytuje komplexní systém špičkové péče o obličej, poprsí a tělo. Je určena pro profesionální práci kosmetiček, wellness studií, lázní a následnou každodenní domácí péči o pleť. GERnétic nabízí individuální řešení pro každého zákazníka.

Díky obsahu aktivních látek produkty GERnétic:
• zamezují předčasnému stárnutí,
• řeší různé problémy vyskytující se na pokožce jako akné, vrásky, jizvy, strie, popáleniny, ekzémy a další,
• zpevňují a modelují poprsí,
• přispívají k zeštíhlení a odstraňování celulitidy.

GERnétic udržuje pleť v dobrém stavu. Je to kosmetika pro krásu, zdraví, pohodu a příjemný pocit.
Kosmetické přípravky GERnétic jsou před uvedením na trh dlouhodobě klinicky a dermatologicky testovány, a to s vynikajícími výsledky. Výrobce garantuje výbornou kožní snášenlivost. Při celém výrobním procesu procházejí výrobky náročnou kontrolou a dalším testováním.

Prohlédněte si videa o kosmetice GERnétic na YouTube

Sponzorem poradny je francouzská přírodní kosmetika GERnétic.

GERnétic je řešení!

www.gernetic.cz