krá íři obálkaJdou dohromady sezónní suroviny a správná sezónní péče o pokožku? Zastoupení francouzské kosmetické značky GERnétic ve spolupráci s výživovým poradcem a biologem Mgr. Richardem Husovským a šéfkuchařem Statku Břežany Václavem Círem připravilo publikaci Krása nejen na talíři. S ohledem na péči o pleť, zdravý životní styl i správnou přípravu pokrmů objasňují, proč má smysl naslouchat ročním obdobím.

Na 44 stranách čtenáře provázejí tři významné osobnosti. Alena Kimlová, hlavní firemní kosmetička a školitelka GERnétic, hovoří o výživě kožních buněk a měnících se potřebách pokožky během roku. Richard Husovský ozřejmuje, proč je užitečné dávat přednost sezónním druhům zeleniny. Pro každé roční období vybírá jeden, na jehož základě sestavil receptury jednotlivých pokrmů. O jejich přípravu před fotografováním se postaral Václav Cír působící jako šéfkuchař Statku Břežany. „Výživa je jak základem krásy, tak zdraví. S Richardem Husovským GERnétic spolupracuje víc než dva roky. Pro naše odborné kosmetičky připravil již řadu přednášek, v nichž zdůrazňuje roli pitného režimu a konzumace zeleniny. Jeho znalosti a přístup se dokonale snoubí s filozofií GERnétic. Když jsem se však ptala, zda pro své klienty, kterým radí s životosprávou, připravuje také recepty na míru, odpověděl, že ne. Ale že přeci jen nějaké má a zatím jsou schované v šuplíku. Zrodil se projekt Krása nejen na talíři,“ komentovala vznik publikace Ing. Andrea Trčková, výkonná ředitelka zastoupení GERnétic pro Česko a Slovensko.

Útlá knížečka je rozdělena do čtyř receptových kapitol podle vybraného druhu zeleniny. Začíná netypicky létem, kterému dominuje brokolice. Navazuje podzimem, v němž prim hraje cuketa. Zimu ovládla mrkev a jaro se nese v duchu listového salátu. V každé z nich čtenář nalezne nejen dva recepty na snadné a rychlé pokrmy, ale také benefity, které jednotlivé sezónní druhy přinášejí. „Zelenina je způsob, jak lidské tělo skutečně nasytit. Často strádá kvůli příliš malým velikostem porcí. Ale ty by se měly přizpůsobit velikosti žaludku, který má v průměru objem jeden litr. A zelenina tak dodá tělu vše, co potřebuje ke spokojenosti. Správná porce s bohatým množstvím zeleniny pomůže vypnout hlad, spustit tvorbu hormonů sytosti, produkci optimálního množství trávicích šťáv a enzymů. Zelenina navíc poskytuje rozpustnou vlákninu, která reguluje hladinu krevního cukru a inzulínu a nerozpustnou vlákninu, která pomáhá očišťovat střeva od zbytků tráveniny,“ vysvětluje stručně Mgr. Richard Husovský, výživový poradce a kouč.
V závěru čtenář objeví rozsáhlou kapitolu, která se věnuje krásné pleti a péči o ni, jež se mění podle rytmu ročních dob. GERnétic je právě o výživě kůže, přesněji o buněčné výživě a buněčné terapii. „Zakladatel značky Dr. Albert Laporte na základě mnoha buněčných výzkumů a biopsií postavil účinnost jedinečných produktů GERnétic. Filozofie, kterou stvořil, však byla holistická, zaměřená na člověka jako celek. Výživa a péče o pokožku jsou v ní chápány jako sestry. Společně tvoří harmonii krásy a zdraví,“ uvádí Alena Kimlová, hlavní kosmetička GERnétic.

(tz)
K zakoupení na recepci LK SERVIS / GERnétic, Slánská 381/10, Praha 6,
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.