Únor

nh_car_200_200l124170_800 Uvažuji o koupi automobilu. Podle čeho zjistím, že nastal správný čas na výměnu za nový? Jde mi hlavně o náklady na provoz a opravy.

Prvním ukazatelem při rozhodování, zda koupit nový vůz či nikoliv, by měla být schopnost dostát všem finančním závazkům z toho vyplývajících. To znamená plné uhrazení pořizovací ceny. Na to existuje několik možností. Tou první je zaplacení z vlastních zdrojů. Tento způsob používá téměř polovina ze všech kupujících. Druhou cestou je financování. Možnosti jsou buď přes banku, leasingovou společnost nebo přes jiné firmy poskytující půjčky či úvěry. V posledních dvou letech se velmi prosazuje tzv. operativní leasing, kdy uživatel (ten, co má od vozu klíče a jezdí s ním) platí leasingové společnosti (majiteli vozidla) pevně stanovenou měsíční splátku v pevně stanoveném období.
Druhým ukazatelem pro rozhodování je cena prováděných oprav na starém vozidle. Začínají -li ceny jednotlivých oprav atakovat hodnotu desítek procent ceny provozovaného vozu, tak není důvod s výměnou auta otálet.
U nás v NH Car vám poskytneme odbornou radu, nabídneme řešení, auto i financování.