Prosinec

nh_car_200_200nhcar_004_900 Mohu k vám zajet na zimní kontrolu a servis? Vůz užívám celoročně a parkuji ho venku před domem. Musím se spolehnout, že odjedu i ve velkých mrazech.

Kontrola před sezonou je velmi účinný nástroj, jak prodloužit životnost a zvýšit spolehlivost svého vozu. Servisy, na které se můžete spolehnout, nabízejí tuto kontrolu pravidelně. Zimní kontrolu je dobré provádět společně s přezutím na zimní pneumatiky. Její rozsah vám představí přejímací technik. Obyčejně se sestává z 10 až 15 úkonů týkajících se exponovaných dílů či agregátů v nadcházejícím období a ceny se pohybují od 0 Kč do 499 Kč v závislosti na dalších podmínkách zakázky.

V rámci zimní prohlídky se například kontroluje stav podvozku a jeho poškození, stav brzdového obložení, stav a odolnost chladicí kapaliny v chladiči, stav akumulátoru, funkčnost zámků a pantů dveří, stav těsnění dveří a jeho ošetření proti namrzání, stav a funkčnost stěračů, osvětlení apod. Osobně doporučuji na zimu i vyměnit látkové koberce za gumové, které lépe odolávají tajícímu sněhu a soli, kterou si do interiéru naneseme na obuvi. Bezesporu je přínosné doplnit výbavu vozu i takovými prvky, jako je kvalitní škrabka na okna, smetáček, lano, a jezdíte-li na hory, tak i sněhovými řetězy a malou skládací lopatkou. Nechcete li každé ráno škrábat čelní okno, tak i rozmrazovací sprej nebo vnější kryt čelního okna. Více vám určitě poradí naši technici v NH Caru nebo na www.nhcar.cz