957 7700Petra KalcůLázně Lednice jsou místem, kam mne lákalo už mnoho kamarádek. Všem jsem slíbila, že do těchto míst s nimi zajedu. Opak se stal pravdou. Ale věřte mi, jednou svému slovu určitě dostojím. Jsem totiž zvědavá, jak chutná ticho a klid bez mobilu a počítače, jak se člověk cítí, když hodí svět starostí za hlavu a pár dní myslí jen na sebe, nespěchá, neměří radost chytrými hodinkami. Jak vypadají závěrečné dny roku v těchto lázních a nač je možné se těšit v tom příštím, o tom jsem si povídala s Ing. Petrou Kalců, ředitelkou:

Vaše lázně byly po celý rok plné. Vlastně si na nedostatek hostů nemůžete stěžovat vůbec. Neuvažujete o rozšíření kapacity? O přístavbě dalšího objektu?

Ano, rádi bychom rozšířili naši ubytovací kapacitu. V současné době jsou hotové základní vizualizace. V plánu máme zvýšení kapacity zhruba o 40 lůžek. Nová budova by měla být propojená se současným hotelem Perla tak, aby i její hosté měli přístup na procedury v pohodlí županu a pantoflí. Všechno je to samozřejmě ještě běh na dlouhou trať, protože je třeba vyřídit všechny potřebné formality, ale věřím, že se nám to podaří, a to i díky obci, která rozvoj lázeňství v Lednici maximálně podporuje.

Kdo je dnes vaším nejčastějším klientem?

Za těch patnáct let na trhu jsme si vybudovali již stálou klientelu. Převážně jde o jednotlivce, kteří vědí, že i pro zdraví je třeba něco udělat, a že důležitá je především prevence. Klienti k nám přijíždějí hlavně z České a Slovenské republiky. Ačkoliv jde o lidi ve vyšším produktivním věku, stále častěji si lázeňskou péčí dopřává i mladší generace a manažeři, kteří potřebují na chvíli vypnout a nechat se hýčkat. Lázeňská nabídka pobytů je opravdu pestrá. Naše lázně můžeme doporučit všem, kteří mají rádi malé, klidné a útulné prostředí s osobním přístupem. Navíc blízkost překrásného Lednicko-valtického areálu jim dodává na atraktivitě. Jsou ideální i pro ty, kteří si libují v krátkých procházkách přírodou či zvolí cykloturistiku.

DSC 4081Do Lednice rády zavítají i skupinky podnikatelek a manažerek, jen tak, aby si odpočinuly, přišly na jiné myšlenky, jak se říká. Nač byste je navigovala právě u vás?

Pro krátký odpočinek zde máme speciální pobyty, jako jsou Dny pro krásu či Dotek luxusu. Právě do těchto dvou balíčků jsme pro příští rok zahrnuli k péči o tělo také péči o obličej. Kosmetické ošetření francouzskou kosmetikou, které je součástí zábalové kúry, splní veškeré představy o dokonalém relaxu. Pro ty, které mají jen málo času, můžeme doporučit naši nabídku denních lázní, která zahrnuje například balíček s názvem Manager relax či Zadáno pro ženy. Vždy jde o soubor procedur, které je možné naplánovat na jedno odpoledne či podvečer, protože služby v lázeňském domě Perla poskytujeme každý den až do 19 hodin.

Rozšířili jste nabídku procedur?

Naši nabídku procedur jsme pro příští rok nerozšířili, ale pozměnili jsme zde nějaké procedury. Nově se mohou klienti těšit na naši suchou masážní vanu. Jde o vodní lůžko, které je vyhřívané a zároveň při odpočinku dochází k příjemné masáži zad či celého těla. Věřím, že ženy ocení naši novou proceduru Čokoládová tělová maska. Dámy, pokud chcete vonět po čokoládě, určitě ji nevynechejte. Těšit se můžete také na nové prostory pro fyzioterapii. Ke všem připraveným pobytům je samozřejmě možné doobjednat procedury navíc dle vlastního výběru. Doporučujeme vše udělat s předstihem, abyste si svůj pobyt maximálně užily.

Jak vypadá lázeňský prosinec a leden?

V prosinci jsme si připravili naše tradiční pobyty Povánoční a Silvestrovský každý v délce tří nocí. V obou variantách je pro klienty připravená degustace ve vinném sklepě s cimbálovou muzikou a rautem, a také návštěva
místního zámku. Pokud si chcete odpočinout po vánočních svátcích, pak mohu tyto pobyty vřele doporučit.
V lednu a únoru je pak možné využít služby za mimosezónní ceny, kdy týdenní pobyt vyjde s polopenzí a 12 procedurami, včetně našich jodobromových koupelí a volného vstupu do bazénu, na necelých 12 000 korun. Leden a únor jsou obdobím, kdy je možné poznat nejen lázně, ale především Lednicko-valtický areál bez davu turistů.

Na co nového se od příštího roku mohou zájemci těšit?

Největší novinkou bude určitě zmíněná suchá masážní vana, nové prostory pro fyzioterapii a rozšíření počtu dnů pro kosmetické ošetření.

Takže bude svým způsobem obsluhovat robot-robotka?

Svým způsobem. Klient, který bude mít načasovanou suchou masážní vanu, se uloží na vyhřívané vodní masážní lůžko a masér či jiný zdravotní personál dle instrukcí spustí masážní trysky, které se postarají o dokonalou masáž. Věřím, že tuto novinku naši hosté uvítají.

PerlaImage Lázní Lednice byla vždy o pohodě a velmi milém personálu, skvělých masážích, během kterých člověk odboural stres a získal spousty energie. Platí to stále?

Určitě. Příjemný personál, kvalitní procedury a dokonalá pohoda pro klienta jsou to, na čem si naše lázně zakládají a kde rozhodně nepoleví ani v příštím roce. Mohu říct, že jsem ráda za zaměstnance, kteří v lázních pracují a mají stejný cíl jako vedení, tedy spokojenost našich hostů. A za to jim patří velký dík.

Je to určitě i výsledek vašeho manažerského úsilí. Co je dnes na vedení týmu nejsložitější, a co naopak odměnou?

Někdy je velice těžké uřídit byť i tak malé lázně, jakými Lázně Lednice jsou. Nejtěžší je zajistit dostatek kvalitního personálu, a samozřejmě si jej udržet. Zaměstnance se snažíme neustále motivovat, a to nejen finančně. Některé dny jsou však opravdu náročné.
Mou největší odměnou jsou pak spokojení klienti i zaměstnanci. Někteří hosté přijdou dokonce i osobně poděkovat. Když pak vyřizuji pozitivní ohlasy klientů kolegům a vidím jejich úsměv, tak jsem maximálně spokojená a vím, že práce, kterou zde v lázních všichni děláme, má smysl.

za odpovědi poděkovala Eva Brixi