Ruslan SkopalRuslan SkopalMóda je vrtkavá kamarádka. Nikdy netušíte, čím vás překvapí. Před nedávnem na scénu spodního prádla vstoupily trenýrky pro ženy. Možná tomu nebudete věřit, ale ujaly se báječně a zájem o ně má pořád víc a víc příslušnic něžného pohlaví. Navíc v trenkách vypadají ženy často doslova neodolatelně. Tak proč se jim bránit. Tohle spodní a volnočasové prádlo, jež bývalo výsadou mužů, má i řadu nejrůznějších benefitů. A především se v něm ženy cítí dobře. O trenkách právě pro ně poutavě vyprávěl Ruslan Skopal, spolumajitel značky Styx a obchodů trenýrkárna.cz:

Slovíčko trenýrky, trenky, to ještě nedávno označovalo spodní prádlo jen pro muže a kluky. Dnes je tomu jinak a trenky nosí také ženy. V čem je vtip? Proč i něžné pohlaví?

Vtip je v tom, že se sice ještě nedávno označovaly trenýrky jako spodní prádlo pouze pro muže, ale mnoho žen je bralo svým mužům a partnerům a nosilo je právě pro značný komfort. Takže spíš jde o to, že už se z toho stala veřejná věc a střih se lehce upravil a přizpůsobil něžnému pohlaví, a je z toho oficiální produkt dámské trenky. Určitě jsou trenky pro mnoho žen velmi komfortní, vzdušné, a hlavně materiálově přívětivé. Další zajímavý vliv může být ten, že jsou aktuálně hodně populární párové a rodinné trenky, kdy vlastně každý člen rodiny může mít trenky se stejným vzorem.

A víte, podle čeho se právě ženy rozhodují pro tenhle kousek oblečení? Hraje roli pohodlí, troška provokace, vliv unisexové módy?

Image foto damske trenky STYX 28Určitě si myslím, že na prvním místě bude pohodlí a zmíněný komfort. Provokace možná částečné také, protože pokud si je žena dokáže specificky nasadit, tak provokovat určitě může. Dále opět zmíním párové trenky, kdy to může být impulz k tomu, aby si je žena oblékla a měla tak stejný vzor prádla se svým mužem.

Kolik modelů pro ženy značka Styx a e-shop Trenýrkárna nabízejí?

Trenýrkárna.cz má aktuálně v sortimentu přes dvě stě druhů dámských trenek a samostatná česká značka spodního prádla Styx jich má v současné době v nabídce přes sto druhů.

Co je podstatné při výběru vhodného spodního prádla a podle čeho si ženy trenýrky vybírají?

Těch kritérií bude určitě více – mezi ty hlavní bude patřit střih trenek, materiál a v neposlední řadě to bude samotný vzor na nich. S tím vším ale u nás na Trenýrkárna.cz počítáme, a proto nabízíme široký výběr vzorů, střihů a materiálů, aby si každá žena mohla vybrat.

Dostáváte od žen také náměty, co a jak na trenkách vylepšit, píší vám svá přání, podněty, připomínky?

Jako česká značka spodního prádla Styx tyto náměty a návrhy dostáváme a jsme za ně strašně rádi, protože vždy se nad tím v nějakém interním kruhu jednou za čas sejdeme a každý z těch bodů probereme a diskutujeme, zda jsme schopni něco zlepšit a případně upravit. A mnoho těchto námětů již pomohlo k tomu, že jsme určité věci zlepšit opravdu mohli.

A jak se staví k trenýrkám pro něžné pohlaví návrháři, designéři? Vymýšlejí extravagance, trenky, které na první pohled zaujmou? Prostě něco, co ještě svět neviděl? Modely, které by ocenili lidé se vztahem k nadsázce, legraci?

V neposlední řadě se snažíme tvořit, také mimo klasických vzorů z řad kostek, více barevných a grafických designů.

V jakých trenkách by se líbily ženy vám?

Mně osobně hlavně v trenkách české značky Styx, ideálně vzorově sladěných s těmi, co budu mít na sobě já.

Už připravujete vánoční kolekci? Bude v ní něco právě pro ženy?

Letošní vánoční kolekce české značky Styx už se šije a bude v ní určitě velké množství zajímavých vzorů nejen pro ženy. Již brzy ji budou moci zájemci okouknout.

Podstatnou roli v cestě za kupujícím hraje ve vašem případě marketing. Bude i on více cílit na dámské publikum?

Marketing má jednoznačně podstatnou roli v cestě k zákazníkům. Těžko se odpovídá na to, zda cílení bude více na ženy, nicméně určitě s nimi náš marketing počítá!

Počítáte s exportem „nepánských“ trenek? Měly by zákaznice v zahraničí zájem?

V rámci Trenýrkárna.cz nás čeká expanze do několika evropských států, tudíž tam dámské trenky české značky Styx určitě nabídneme. Zda o ně bude podobný zájem, jako je u nás, na to, bohužel, v současné době nedokážu odpovědět. Ale budeme se těšit, že ano.

Image foto damske trenky STYX 8 1Kde se vlastně vaše trenýrky vyrábějí? V Čechách, nebo v Asii? A odkud pocházejí látky, z nichž se šije?

Výroba českého spodního prádla Styx, které již dnes nenabízí pouze trenýrky, ale spoustu dalšího spodní prádla, probíhá kompletně v České republice pod rukama českých švadlen.

A můžete trenky zhotovit i podle přání firmy, která by je chtěla dát svým zaměstnancům jako dárek?

Ano, je to tak, jak píšete, naše značka Styx má i své oddělení zakázkové výroby a můžeme vám zhotovit (nejen) trenky pro zaměstnance, obchodní partnery, případně jako merch nebo vlastně k jakémukoliv účelu. Stačí nás kontaktovat a vše potřebné již s vámi vyřešíme k vaší spokojenosti. Od vzoru přes střih, druh gumy po všechny další detaily.

za odpovědi poděkovala
Eva Brixi