IMGP5463Ing. Petra KalcůZapomenout na všechny úkoly, jež se na člověka valí, na nevyřízené maily a nepřijaté hovory a odkládané obchodní schůzky. Oprostit se od povinnosti doma uklidit, vyžehlit, kontrolovat úkoly. Zbavit se nutnosti cokoli řídit, organizovat, zvládat vše, co den přináší. A jen tak si lenošit, ať již při lázeňských procedurách, nebo na procházkách parkem, posezením na lavičce s knížkou v ruce. Nevyslovená přání většiny podnikatelek i manažerek. Stále více jich však dochází k závěru, že se svět opravdu nezboří, když na pár dní změní působiště a kancelář i domov vymění třeba za lázně. V těch lednických se o ně postarají s nebývalou vlídností. O tom jsem hovořila s ředitelkou Lázní Lednice, s.r.o. Ing. Petrou Kalců.

Jste s výsledky v roce 2019 spokojeni? Podařilo se vše, co jste chtěli udělat?

Letošek je velice náročný, stejně jako tomu bylo v předchozích letech a bude tomu nejinak i v těch následujících. Každý rok je specifický a my musíme vždy flexibilně reagovat na po­ptávku. Nicméně jsme moc rádi, že plány se nám postupně daří plnit a věříme, že zvládneme i závěr letošního roku úspěšně.

Kdo nejvíce využívá vašich služeb? A kdo by měl do lednických lázní ještě jezdit?

vířivka 2 ŠimekJezdí k nám klientela jak na základě rozhodnutí zdravotních pojišťoven, tak také z řad samoplátců. Jde o klienty, kteří vyhledávají klid a léčbu zaměřenou na pohybový aparát, neurologická onemocnění a také gynekologické obtíže, což je předurčeno naším přírodním léčivým zdrojem, kterým je jodobromová minerální voda. Ta je díky svému složení opravdu jedinečná a je přirovnávána k vodě z Mrtvého moře.

Jeví zájem o wellness pobyty také mladší generace? Jinými slovy – učí se do lázní jezdit také ona?

Ano, je to sice velice pozvolný trend, ale postupně se k nám učí jezdit i mladší klienti, hledající aktivní odpočinek spojený s preventivní péčí o své zdraví. Klidné prostřední našich lázní, luxusní procedury a nádherné okolí protkané cyklostezkami a historickými památkami jsou právě pro tento typ lidí ideální.

Pro kategorii žen podnikatelek a manažerek jste vyhlášeným místem, kde si skutečně odpočinou. Čemu to přičítáte?

Jsme malé lázně, řekla bych až rodinného typu, a svým hostům se snažíme poskytnout individuální přístup. Navíc díky ideální poloze v malebném Lednicko-valtickém areálu zde mohou právě lidé z businessu načerpat spoustu pozitivní energie.

Co chystáte na podzimní měsíce?

Podzim se u nás nese v duchu vína. V září se uskutečnilo Lázeňské vinobraní a chybět nebudou ani tradiční oslavy svatomartinského vína. Pro klienty máme připravený speciální pobyt s názvem Svatomartinské hody, který kromě příjemných procedur zahrnuje i tříchodovou speciální večeři spojenou s řízenou degustací vína a cimbálovou muzikou.

Kdy je nejlepší rezervovat si pobyt?

Doporučujeme to udělat vždy alespoň jeden až dva měsíce předem. Záleží na tom, zda hosté chtějí navštívit naše lázně ve víkendových termínech, nebo preferují pracovní dny. Na sezonní měsíce je optimální zajistit si termín až tři měsíce předem.

Lidé si přejí být zdraví bez jakéhokoli přičinění. Cestu do lázní berou jako znak toho, že jejich kondice není už to, co bývala. Kdysi však jedna moudrá šéfka marketingu řekla, že popravdě by dnes lékař na každém z nás „něco“ našel a lázně by s klidným svědomím předepsal. Dala byste jí za pravdu?

Ano, a v dnešní uspěchané době to platí obzvlášť.

IMG 0435 2Budete mít otevřeno i přes vánoční svátky a na Silvestra?

Každoročně nabízíme povánoční pobyt, který začíná 27. prosince. Na něj následně navazuje silvestrovský pobyt od 30. prosince do 2. ledna. Máme již spoustu klientů, kteří si tento čas u nás zamilovali a jezdí k nám opakovaně. Součástí obou pobytů je vždy bohatý kulturní program a nechybí ani návštěva vinného sklepa, kde je přichystána řízená degustace vína s občerstvením a cimbálovkou.

Jak se chystáte na rok 2020?

V současné době připravujeme nové možnosti pobytů a přichystali jsme si i novinku v podobě dvou procedur. Jde o procedury z léčivého konopí. Tou první je léčebná koupel a tou druhou úžasná masáž nohou, která uleví bolavým kloubům a svalům. Jejich společná kombinace je balzámem nejen pro tělo, ale i pro duši, protože konopí zklidní naši mysl a zregeneruje naše klouby a svaly.

A co byste si přála v souvislosti s rozvojem lázní, investicemi do příštích let?

Byla bych moc ráda, pokud by se podařilo rozšířit lázeňskou zónu o další budovu a my mohli dopřát možnost léčby i prevence zdraví více zájemcům. Poptávka je stále veliká a my bychom si ji přáli uspokojit v co nejvyšší možné míře. Je to sice běh na dlouhou trať, ale já věřím, že nám to vyjde a Lázně Lednice se stanou stejně věhlasné jako třeba Luhačovice či Karlovy Vary.

Máte pobídku pro ty, kteří v lázních ještě nikdy nebyli?

Máme zde nabídku lázní na zkoušku. Klienti, kteří ještě nikdy lázně nenavštívili, u nás mohou zažít naše jednodenní pobyty Minilázeňské opojení či Pohádkovou romantiku ve dvou. Součástí je vždy ubytování, stravování a samozřejmě i procedury. Všichni hosté mají také přístup do rehabilitačního bazénu zdarma. Díky těmto krátkým ukázkám mohou zájemci poznat, zda jim je naše péče příjemná a zda si příště dopřejí pobyt delší.

otázky připravila Eva Brixi